ГоловнаCуспільство

У березні в області перевірили на легальність 104 АЗС

На Дніпропетровщині борються з нелегальною торгівлею паливом. Перевіряють наявність ліцензій у АЗС. За останній місяць побували на 104 автозаправках. Чотири – закрили. Про це стало відомо на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи в облдержадміністрації. 

«Цьогоріч щодо АЗС-порушників правоохоронці відкрили 13 кримінальних проваджень. Припинили роботу 7 автозаправок», – наголосив перший заступник головиДніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

На Дніпропетровщині боротьбу з нелегальною торгівлею пальним координує міжвідомча робоча група. У її складі – представники фіскальної та податкової служб, нацполіції, прокуратури, СБУ, ДСНС, облдержадміністрації, екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, Держгеокадастру. 

Під час інспекцій у власників АЗС перевіряють ліцензії, інші дозвільні документи. А ще – дотримання вимог з безпеки. 

«Трапляється, АЗС має ліцензію на використання пального для власних потреб, а не для продажу. Або документи підроблені. Про такі випадки сповіщаємо нацполіцію», – сказала начальниця державної податкової служби у Дніпропетровській області Ганна Чуб. 

Про роботу незаконних заправок мешканці області можуть повідомляти на «гарячу лінію»: (067) 682 33 64. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook