ГоловнаCуспільство

​Новий посол Бразилії вперше відвідав Дніпропетровщину

Надзвичайний та Повноважний посол федеративної республіки Бразилія в Україні Нортон де Андраде Мелло Рапеста з робочим візитом прибув до Дніпропетровщини й зустрівся з очільником обласної ради Миколою Лукашуком. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської облради.

Сторони підбили підсумки шістнадцятирічної співпраці між нашим регіоном та Бразилією та визначилися із планами на поточний рік. Зокрема, говорили про план щодо проведення освітньо-ознайомчого бізнес-форуму.

«Цей рік визначний, бо саме 2021-го виповнюється 130 років від дня першої української еміграції в Бразилію. Цьогоріч ми запланували влаштувати бізнес-форум, за участі підприємців з Бразилії та трьох регіонів України — Дніпропетровщини, Львівщини та Харківщини. Під час такого заходу підприємці обох сторін зможуть обмінятись досвідом та визначити інвестиційно привабливі напрямки співробітництва між нашими та бразильськими підприємцями», — зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Залучення інвестицій, розвиток науки, технологій та торгівлі учасники зустрічі визначили, як пріоритетні напрямки роботи на поточний рік.

«Я хочу, аби наша співпраця вийшла за рамки шаблонів. Аби ми не просто налагодили контакт, а стали підтримкою один для одного. Мене тішить те, що у Дніпропетровських ВИШах студенти можуть вивчати португальську мову, що в регіоні проходять фестивалі бразильської культури та кіно. Я безмірно щасливий, що голова обласної ради Микола Лукашук підтримує мене у моїх задумах. Ми дивимось в одному напрямі, тож впевнений, разом ми досягнемо поставленої мети», — зазначив Нортон де Андраде Мелло Рапеста.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook