ГоловнаCуспільство

Рішення суду: реконструкції площі Шевченка та вулиці Яворницького у Дніпрі – законні

Рішення суду: реконструкції площі Шевченка та вулиці Яворницького у Дніпрі – законні

Наприкінці 2019 року виконавчий комітет Дніпровської міської ради ухвалив рішення «Про надання дозволу департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради на виконання проектних робіт, пов’язаних з реконструкцією пл. Шевченка та вул. Яворницького у м. Дніпрі з улаштуванням пішохідної зони». Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

Торік виконком ухвалив рішення «Про надання дозволу департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР на виконання проектних робіт, капітального ремонту та функцій замовника по об’єкту пл. Шевченко в м. Дніпрі». 

У подальшому також було ухвалено рішення «Про видалення зелених насаджень по вул. Яворницького». Одна з громадських організацій звернулась із позовами до суду, оскільки не погодилися із прийнятими рішеннями виконкому.

 Про це під час брифінгу 19 квітня повідомила заступниця начальника відділу захисту інтересів територіальної громади міста у сфері земельних відносин управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради Наталія Росітюк. 

«Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14.12.2020 у задоволенні позову Громадської організації було відмовлено з підстав необґрунтованості та не доведеності позовних вимог щодо протиправності ухвалених рішень виконавчого комітету Дніпровської міської ради», – зазначила Наталія Росітюк. 

Не погодившись із рішенням суду, представники громадської організації подали апеляційну скаргу. 

«Постановою Третього апеляційного адміністративного суду у задоволенні апеляційної скарги було відмовлено та залишено рішення суду першої інстанції без змін», – додала Наталія Росітюк. 

Таким чином оскаржувані рішення, ухвалені компетентним органом щодо проведення реконструкції пл. Шевченка та вул. Яворницького у Дніпрі, є законними.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook