ГоловнаCуспільство

Дніпро – приклад: досвід якісного надання соціальних послуг у місті вивчають інші територіальні громади

Дніпро – приклад: досвід якісного надання соціальних послуг у місті вивчають інші територіальні громади

Суспільство має високий запит на справедливість, тож у всіх містах люди хочуть відчувати себе захищеними і мати впевненість, що навіть у найскладніших життєвих обставинах їх не кинуть напризволяще. Приклад комплексного та якісного надання соціальних послуг в країні нині демонструє саме Дніпро. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міськоїради.

«Дніпровська територіальна громада дійсно є однією з найкращих на рівні органів місцевого самоврядування. Вона показує кращу практику – як треба розвивати сферу соціального захисту населення», – переконаний експерт центрального офісу Асоціації міст України Назарій Миколюк.

Досвід Дніпра – це системне створення доступних центрів надання послуг, де враховані всі побажання працівників і відвідувачів, відкриття притулків для знедолених і тих, кого життєві обставини завели у глухий кут. Заснування безкоштовних муніципальних таборів відпочинку для людей різного віку і професій та впровадження нових опцій в інклюзивному навчанні. А ще – автоматизація робочих місць, оновлення техніки та уніформи для соцпрацівників, впровадження електронних черг запису, послуг «соціального таксі» та мобільних бригад, що працюють з тими, хто вскочив у біду. 

Ці практики та нововведення 22 квітня обговорювали під час Всеукраїнського форуму «Дніпро – місто соціальних стандартів. Регіональний діалог». До діалогу відеозв’язком долучилися представники соціальної галузі з різних міст. 

«Ми розробили необхідні алгоритми для реорганізації галузі та готові ділитися цими напрацюваннями», – зауважують у профільному департаменті міської ради Дніпра.

Під час дискусії йшлося також і про роботу в умовах пандемії. Торік Дніпро став засновником онлайн-платформи, яка об’єднала зусилля міських служб, волонтерів і соціально відповідального бізнесу. Ця робота дозволила сотням одиноких літніх людей безкоштовно отримувати речі першої потреби.

«Для мене дуже важливо, що Дніпро став майданчиком для соціального діалогу. Нас об’єднують десятки зворушливих історій про взаємодопомогу. Вони ще раз нагадують – навіть у найгірший час (війни і пандемії) наша сила – в єдності. Досвід кожного з вас – безцінний. Він допоможе нам рухатися далі, адже нам ще багато що належить зробити», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час відеозвернення до учасників форуму.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook