ГоловнаCуспільство

У рамках акції #Дніпро_квітучий консули та представники ізраїльського та французького культурних центрів висадили дерева

22 квітня консули Німеччини, Румунії, Литви, Бразилії, Австрії, Ізраїлю та представники французького культурного центру «Альянс Франсез» долучилися до акції #Дніпро_квітучий, яку ініціював міський голова Борис Філатов. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Дипломатичний корпус, що розташований у нашому місті, забажав приєднатися до чудової акції #Дніпро_квітучий. Сьогодні ми разом висадили 10 кленів гостролистих. Ці дерева добре приживуться, адже саджанці підбирали спеціалісти департаменту парків та рекреацій міськради», – розповів заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Володимир Міллер. 

Штефан Кайль, генеральний консул Німеччини у Дніпрі, каже, що дуже радий долучитися до акції: «Це гарна ініціатива, яка вже не перший рік проходить у Дніпрі. Сьогодні нам, до речі, дуже пощастило з погодою. Дуже радий, що у мене з’явилася така нагода – посадити тут, у Дніпрі, дерево. Я дипломат, тож прийде час, коли мінятиму посаду і місто. І можливо через роки я завітаю сюди, аби побачити дерево, яке висадив власноруч». 

Символічно акція у парку Шевченка відбулася у Міжнародний день Землі. 

«Міська рада звернулася до нас з пропозицією долучитися до акції, ми залюбки відгукнулися. Сьогодні весь світ відзначає День Землі. Це той день, коли потрібно порушувати важливі теми про те, що людина не завжди користується розумно ресурсами на планеті. Нам потрібно захистити Землю та зробити її гідним місцем для проживання наступних поколінь. Акція з висаджування дерев – це гарна нагода рухатися у цьому напрямі», – розповів голова Представництва Натів у Дніпропетровському регіоні, перший секретар Посольства Ізраїлю в Україні Марк Довев.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook