ГоловнаCуспільство

В Апостоловому осучаснюють найстаріший корпус школи №3

В Апостоловому реконструюють школу №3. Робота кипить у найстарішому корпусі. Там будуть різнокольорові кабінети, світлі коридори, сучасна їдальня. Нині триває демонтаж. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Школа №3 в Апостоловому – найстаріша у місті. Там навчаються понад півтисячі хлопців та дівчат. Створюємо для них заклад європейського рівня. Комфортну та сучасну школу», – сказав Валентин Резніченко.

В Апостолівській школі №3 три корпуси. Два з них вже відремонтували. Лишився ще один – найстаріший. Його звели у 1930-х. Там – навчальні класи, кабінет директора та завучів, методкабінет, їдальня. 

«Саме цей корпус найбільше потребував ремонту. Перекриття між другим і першим поверхами були дуже старі. Це дерев’яні балки, дошки і дранка, яка висіла над нашими головами. Щасливі, що потрапили до програми «Велике будівництво», – поділився директор Апостолівської школи №3 Юрій Кочережко. 

Нині в будівлі кипить робота. Підрядники знімають стару підлогу та перекриття.

«Завершуємо демонтаж. Будемо посилювати перекриття першого поверху, монтувати підлогу. Старими у будівлі залишаться тільки стіни – все буде абсолютно нове», – розповів начальник ділянки Артур Колесник.

Далі візьмуться за внутрішнє оздоблення. Кожен клас буде у своїй кольоровій гамі. Одна стіна – яскрава, решта – білі. У коридорах зроблять питні фонтанчики.

«Коли розпочався ремонт – емоції переповнювали. Хочеться, щоб діти навчалися у комфорті та затишку»,  сказала вчителька інформатики Анастасія Берьозкіна. 

Місцевим коштом для школи придбають нові меблі.

«Ця школа – одна з найстаріших в районі. Вся громада дуже чекала на ремонт, – сказала начальниця відділу освіти Апостолівської міської ради Лідія Колесник. – Мрії збуваються!».

Останній етап – благоустрій території. На подвір’ї укладуть тротуарну плитку, зроблять майданчики для відпочинку, висадять дерева та кущі. 

Роботи – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook