ГоловнаCуспільство

Офіцерів громад Дніпропетровщини навчали особливостям боротьби з браконьєрами

Офіцерів громад Дніпропетровщини навчали особливостям боротьби з браконьєрами

Офіцерів громад Дніпропетровщини на онлайн-тренінгу навчали правилам протидії браконьєрам. Відпрацьовували і взаємодію між усіма борцями з «чорними рибалками» – ОДА, Нацполіцією, рибоохоронним патрулем, екоінспекцією, громадськістю. Проце повідомила директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ірина Понікарова. 

«Всі борці з «чорними рибалками» зібралися на дводенний онлайн-тренінг. Відшліфовували спільні дії. Злагоджена, мов годинник, система роботи дозволяє протистояти браконьєрам ефективніше», – розповіла Ірина Понікарова. 

Один з акцентів тренінгу – на особливостях роботи офіцерів громад. Цьогорічїх вперше залучили до протидії незаконному вилову риби.

«Боротьба з браконьєрами для нас повсякденність. Для офіцерів громад – новинка. Тому розповідали про тонкощі роботи. Наприклад, що для спеціальної оцінки незаконного вилову вони мають викликати рибоохоронний патруль», – розповів заступник начальника управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області Юрій Хорольський. 

На порядку денному – як законно та максимально ефективно боротися із забороненим виловом. Як складати адміністративні протоколи, проводити затримання і вилучення.  

«На тренінгу пояснили алгоритм дій у разі виявлення незаконного вилову. А ще – повноваження учасників «війни» з браконьєрами – як владних, так і громадських», – поділився поліцейський офіцер Богданівської громади Іван Костишин. 

Залежно від водойми обмеження на вилов риби триватимуть до червня-липня. Для порушників передбачили як адміністративну, так і кримінальну відповідальність

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook