ГоловнаCуспільство

У Чкаловому на Нікопольщині облаштовують новий дитсадок

У Чкаловому на Нікопольщині облаштовують новий дитсадок

У Чкаловому на Нікопольщині реконструюють колишню недобудову. Туди перенесуть дитсадок «Берізка». Заклад зможе прийняти 80 малюків. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Діти мають ходити до сучасних та яскравих дитсадків. Де багато простору. Є всі умови для занять та проведення свят. Саме на такий заклад багато років чекають мешканці Чкалового Нікопольського району», – розповів Валентин Резніченко.

Дитсадок «Берізка» у Чкаловому розташований у будівлі, яку звели ще за царя Панька, каже директорка Тетяна Шевченко. Приміщення розраховане на 28 дітей, але там туляться 43 малюки. У садочку немає зали для занять музикою та фізкультурою. Ніде проводити свята.

«У нас тільки молодша і старша групи. І все одно дітям ніде розвернутися. Малюків молодше 3-х років взагалі не можемо прийняти», – сказала Тетяна Шевченко.

«Нам пощастило, що старша дитина потрапила до садка. А от 2-річного Даню нікуди вести. Записалися у садочок на третій день після народження. Вся надія – на нову будівлю», – поділилася місцева Любов Шевчук.

Нині у селі реконструюють будівлю. Її почали зводити за радянських часів, а в 90-ті «забули». Зараз недобудову «реанімують». Вона набуває сучасного вигляду і ззовні, і всередині. Все – за стандартами енергозбереження.

«На фасад наносимо оздоблювальний матеріал «баранчик». Згодом його легко можна буде перефарбувати в інший колір. Всередині прокладаємо сучасні комунікації», – сказав головний інженер підрядної організації Нікон Білокур.

Пожежну сигналізацію облаштовують із електронною системою оповіщення. Сигнал автоматично надходитиме до вогнеборців.

«Роботи просуваються активно. Бригада працює від ранньої зірочки до пізнього вечора. За змінами спостерігає все село. Навіть групу створили у Фейсбуці – про новини з новобудови», – розповіла Першотравневський сільський голова Тамара Литовченко.

Нова будівля дитсадка – із 5 корпусів, поєднаних переходами. Кожен матиме окремий вхід. У групах облаштують спальні, ігрові. Буде і велика зала для свят, занять музикою і фізкультурою. Окремо – харчоблок з їдальнею, приміщення для зберігання продуктів, пральня.

На першому поверсі розмістять ясельну групу. Там підлога буде з обігрівом.

 «Щодня веду дитину до дитсадка і дивлюся, як змінюється картинка. Дуже чекаємо, щоб наша малеча нарешті виховувалася у належних умовах», – поділилася місцева Галина Величко.

Дитсадок у Чкаловому реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook