ГоловнаCуспільство

З житлом для лікарів та лабораторією: у Слов’янській громаді зводять «з нуля» амбулаторію

В центрі Слов’янської громади зводять амбулаторію. Будівництво – на фініші. Медзаклад матиме лабораторію, кабінети та житло для лікарів. Про це сповістив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Розвиваємо медичну інфраструктуру регіону. Один із пріоритетів – будівництво сільських амбулаторій. Створюємо комфортні умови для сімейних лікарів та їхніх пацієнтів», – зазначив Валентин Резніченко. 

Всередині амбулаторії у Слов’янці будівельники практично закінчили оздоблювальні роботи. Справа лише за фарбуванням стін. Все готово під монтаж підвісної стелі. В останню чергу встановлять лампи, вимикачі та розетки.

«Найкраща ідея – збудувати у нас в селі сучасну амбулаторію. Яка відповідає вимогам часу», – розповіла голова Слов’янської територіальної громади Галина Смольська.

Вхід в амбулаторію роблять безбар’єрним – без сходів. Так буде зручно людям з інвалідністю.

Облаштували фасад бежевого кольору. Нині займаються благоустроєм території. 

«Будівлю оснастили останніми моделями охоронної та пожежної сигналізацій. Дані централізовано передаватимуться на охоронні пульти», – розповів виконроб Ігор Косевич.

Амбулаторія з житлом для медиків. Там зможуть мешкати молодий спеціаліст та сімейний лікар із родиною. Передбачили спальні, спільну кухню-вітальню і навіть гардеробну. 

«Маю маленьких дітей. Доводиться возити їх до лікарів в Павлоград і Дніпро. Супер, що зводять амбулаторію в нашому селі. Будівля, бачу, вже майже готова, чекаємо на відкриття», – сказала місцева мешканка Антоніна Топотіна.

Жителька Слов’янки Олена Махаренко сорок років працює у дитячому садку напроти нової амбулаторії. Каже, будівництво медзакладу з сучасним обладнанням – ціла подія.

Медичні заклади на Дніпропетровщині модернізують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook