ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі інвестує в електроінфраструктуру Кривого Рогу понад 76 млн гривень

ДТЕК Дніпровські електромережі інвестує в електроінфраструктуру Кривого Рогу понад 76 млн гривень

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять модернізацію трансформаторних підстанцій (ТП) і реконструкцію ліній в Кривому Розі, що забезпечують світлом жителів міста. До кінця року оновлять понад 39 кілометрів мереж та модернізують 10 ТП Тернівського, Металургійного, Інгулецького й Центрально-міського районів. Така модернізація дозволить задовольнити зростаючі потреби городян в електриці й забезпечить їх надійним та сучасним джерелом електропостачання. Про це повідомили в прес-службі компанії.

З ростом енергоспоживання в Кривому Розі ростуть і вимоги до параметрів якості електроенергії. Тому фахівці компанії системно модернізують енергетичну інфраструктуру міста, роблячи її більш сучасною.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості й впроваджує європейські стандарти обслуговування. Торік ми інвестували у розвиток енергоінфраструктури Кривого Рогу близько 52 млн грн. Цього року інвестуємо ще більш 76 мільйонів. Зокрема, замінимо морально застаріле обладнання в 10 трансформаторних підстанціях, які забезпечать надійним електропостачанням майже 4 тисячі клієнтів чотирьох районів міста, а також дитячі дошкільні установи, гуртожиток, реабілітаційний центр. Та проведемо реконструкцію понад 39 км кабельних й повітряних ліній», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Крім реконструкції ліній, фахівці компанії модернізують 1 розподільну й 13 трансформаторних підстанцій, які безпосередньо живлять житлові будинки. Також в цьому році розробляється проєктно-кошторисна документація для заміни 84 км кабельних та повітряних ліній 6-10 кВ та 0,4 кВ. Реконструкцію планують провести у 2022-2023 роках.

Зараз роботи проводять у Металургійному та Інгулецькому районах міста. Тут модернізують 3 трансформаторних підстанції, які забезпечують електрикою жителів 37 багатоповерхівок (1150 квартир), а також юридичних клієнтів, великі супермаркети, аптеки й дошкільні установи.

Проводять і поточні ремонти. Щоб не створювати незручностей та бути максимально «непомітними» для клієнтів, вже близько 25-35% таких робіт виконують без відключення напруги. За європейською технологією, яку фахівці компанії одними з перших запровадили в Україні. Торік в місті виконали близько 1 тисячі робіт, під час яких не відключали електрику для клієнтів.

Щоб перерви в електропостачанні не стали несподіванкою, дізнатися про планові роботах можна заздалегідь на сайті компаніїhttps://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns, а також в чат-боті Telegram та Viber. Через них можна також оперативно повідомити про відсутність світла у вашому будинку. Подробиці – у Відеоінструкції.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook