ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині працюють вже понад 70 поліцейських офіцерів громад

На Дніпропетровщині працюють вже понад 70 поліцейських офіцерів громад

Дніпропетровщина ­– серед 13 областей України, де працюють поліцейські офіцери громад. В регіоні їх вже 73. А загалом по країні – 279. Про це стало відомо під час національного форуму, присвяченого безпеці. 

«Вже 279 ТГ в 13 областях мають свого офіцера громади. Він живе та працює серед мешканців, надаючи первинний поліцейський сервіс», – розповів під час форуму «Україна 30. Безпека країни» міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 

Він додав, що мета – забезпечити кожну ТГ таким офіцером. Тим паче, що після запровадження проєкту довіра до поліцейських в громадах зросла. 

«Дніпропетровщина першою з областей приєдналася до цього пілотного проєкту. У травні 2019-го після спеціалізованого навчання випустили 33 поліцейські офіцери громад. Досвід виявився настільки вдалим, що його розповсюдили на інші регіони країни», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Сергій Карпенко.

Нині на Дніпропетровщині вже 73 поліцейські офіцери громад. Вони працюють у 43 ТГ. Кожен має службовий автомобіль. Ще 21 поліцейський проходить навчання та готується стати офіцером громади.

Пілотний проєкт «Поліцейський офіцер громади» в Україні презентували наприкінці 2018 року. Він передбачає якісно новий сервіс для сіл, селищ та невеликих міст. Поліцейський офіцер живе в громаді, де працює. Підтримує тісний контакт з мешканцями, щодня стежить за порядком та своєчасно реагує на проблеми. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook