ГоловнаCуспільство

Конкурс дитячої творчості «Музей майбутнього» завершено: у мерії підбили підсумки та нагородили переможців

18 травня, у Міжнародний день музеїв, у міські й раді Дніпра підбили підсумки та нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Музей майбутнього». Було три категорії: діти 1–4, 5–8 та 9–12 класів. Конкурс передбачав три номінації: малюнок (живопис, графіка), саморобка (з використанням будь-яких матеріалів) та літературний вірш або твір. Загалом участь взяли 120 дітей, які надіслали майже 130 малюнків. П’ятнадцять стали переможцями та ще дев’ять отримали приз глядацьких симпатій. Дітям вручили пам’ятні подарунки та грамоти, а також подяки від міського голови Бориса Філатова.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Головна складність в оцінюванні дитячих робіт це те, що дуже важко обрати переможців. Усі дитячі роботи яскраві та сонячні, наповнені душевним теплом. На мій погляд, кожен учасник уже переможець, адже зумів побороти страх, можливо, сором’язливість та все ж таки надіслав роботу, яку оцінили. Тому без подарунків не залишиться ніхто», – зауважила директорка КЗ «Музей спротиву Голодомору» Дніпровської міської ради Лілія Богачева.

Переможниця конкурсу малюнків серед учнів 5–8 класів Юлія Соколан намалювала музей майбутнього у вигляді космічної сфери. Дівчина вважає, що головними у таких закладах у теперішньому і у майбутньому часі мають залишатися люди, які поважають історичні цінності. 

«Брати участь у конкурсах цікаво, адже ти наче мандруєш до власної вершини. Ця перемога – найприємніша для мене. Нам вручили подарунки та відзнаки в офіційній та дуже приємній атмосфері. Це мотивує до подальших звершень», – поділилася враженнями Юлія Соколан.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook