ГоловнаCуспільство

Мешканці Дніпропетровщини мають переоформити житлові субсидії

Мешканці Дніпропетровщини мають переоформити житлові субсидії

Начальниця відділу департаменту соцзахисту облдержадміністрації Олександра Довидовська розповіла, що м ешканці Дніпропетровщини мають переоформити житлові субсидії. Зробити це можна до 1 жовтня 2021-го. Про це повідомили в прес-службі Дніпроптеровської ОДА.

«В Україні змінили порядок надання житлових субсидій. Якщо раніше вони автоматично призначалися на наступний період, то тепер мешканці мають подати оновлені заяву та декларацію про доходи. Термін – до 1 жовтня», – зазначила Олександра Довидовська.

Подати документи можна кількома способами. Відправити поштою або принести особисто до органу соцзахисту населення. Звернутися до Центрів надання адмінпослуг чи тергромад. Або – онлайн через електронний сервіс на  сайт і Мінсоцполітики.

«Субсидію призначають на термін з 1 травня до кінця опалювального сезону. Тепер її виплачуватимуть грошима. Кошти або поступатимуть на банківську картку. Або будуть приносити листоноші», – додала вона.

За оновленими правилами, субсидію не призначать власникам більш ніж 1 автівки, якщо машині менше 15 років. Не виплачуватимуть держдопомогу людям, які володіють більш ніж однією квартирою чи будинком. Або мають на депозитному рахунку понад 56,7 тис грн.

Не зможуть отримати держдопомогу і мешканці області, які протягом 12 місяців зробили покупку на суму понад 50 тис грн. Наприклад, придбали валюту, дорогоцінні метали, корпоративні права. Виключення – оплата медичних та освітніх послуг.

У попередньому опалювальному сезоні житлову субсидію отримували понад 243 тис мешканців Дніпропетровщини.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook