ГоловнаCуспільство

У бюджеті Дніпропетровщини на 2021 рік закладено понад 28 млн гривень на будівництво нових водогонів, - Тетяна Чабанова

Нагадаємо, що на минулому тижні 300 тисяч мешканців Дніпропетровської області лишились без води через заборгованість водогону «Дніпро – Західний Донбас» за електроенергію. Державне підприємство ДЗД не відноситься до спільної власності територіальних громад, проте Дніпропетровській облраді, на чолі з Миколою Лукашуком, вдалося взяти питання під контроль та поновити водопостачання для мешканців області. Про це стало відомо під час прес-конференції.

За словами секретаря постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку області, бюджету і фінансів Тетяни Чабанової, на будівництво водогонів на Дніпропетровщині у 2021 році закладено більше 28 млн грн.

«На сьогодні у більш ніж 1000 населених пунктів нашої області немає централізованого водопостачання. Так, більша частина з них – це зовсім невеличкі села, по 50 – 100 жителів. Але є великі райони. В першу чергу, Новомосковський, Нікопольський, Криничанський. Також є велика проблема у Верхівцеве Кам'янського району. Там для забезпечення людей водою існує план такий – провести водогін через Вільногірськ та подавати воду з Аульського водоводу. У цьому році ми почали з тих районів, де люди вже давно потерпають без води. На будівництво водогонів у 2021 ми заклали більше 28 млн грн. Сюди входить у тому числі початок проектування, реконструкції, будівництва водогонів у с.Губиниха, смт Гвардійське та Черкаське. Це питання особливо гостро піднялось протягом минулого року. Нічого не робилось у цьому напрямку. Вже перші 12 млн з цієї суми пішли в роботу», - сказала вона.

Тетяна Чабанова зазначила, що, в першу чергу, кошти підуть на заміну аварійних мереж водогону Новомосковського району.

«Через застарілі труби регулярно трапляються пориви. Як наслідок, мешканці району, зокрема, жителі смт Вільного та Губиниха не мають проточної води у кранах, а взимку і теплопостачання. Нещодавно профільна депутатська комісія облради підтримала перший етап фінансування проєкту з реконструкції мережі водопостачання у Новомосковському районі. Найближчим часом будуть проведені усі необхідні процеси з підготовки документів. І вже у травні-липні почнуться роботи із заміни труб. Зазначені роботи, в першу чергу, дозволять забезпечити безперебійне водопостачання, а також вплинуть на покращення якості питної води», - сказала вона.

За словами Тетяни Чабанової, близько 6,5 млн грн у цьому році закладено на нове будівництво водоочисної станції та нове будівництво системи водопостачання для с. Борисівка та с. Дмитрівка Нікопольського району Дніпропетровської області.

Раніше ми писали про те, що Дніпропетровська облрада робить все можливе для забезпечення безперебійного водопостачання в проблемних районах регіону.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook