ГоловнаCуспільство

На трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварине укладають верхній шар нового покриття

На трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварине укладають верхній шар нового покриття

На Дніпропетровщині ремонтують трасу М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине. На ділянці у напрямку П’ятихаток від межі з Кіровоградською областю вже укладають верхній шар асфальту. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«На Дніпропетровщині триває ремонт траси Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Дорожня техніка працює одночасно на декількох ділянках», – зазначив Валентин Резніченко. 

Оновлюють трасу за сучасними технологіями, що використовують у Європі, каже керівник проєкту Олександр Бенюх. Фрезерують 10 см старого зношеного покриття. Після – влаштовують 37 см нового асфальту. 

Від межі з Кіровоградською областю до села Жовте – вже 8 км готового покриття. Далі до Божедарівки – дорога поки з вирівнюючим шаром. Зверху ще покладуть верхній. 

«Постійно доводиться їздити до Дніпра. Раніше діставався за чотири години, зараз – за дві. Дорога неперевершена!», – поділився водій із Олександрії Кіровоградської області Василь Прокопенко. 

«Ще минулого літа ця дорога була – жах! Зараз – супер! Дякую! Видно, що люди працюють», – сказав водій із Черкаської області Олександр Ковпак. 

На окремих відрізках дорожники встановлюють бордюри, влаштовують водостоки, відсипають узбіччя. Укріплюють відкоси рослинним ґрунтом. Поблизу п’ятихатської розв’язки ремонтують шляхопровід. 

«Дніпропетровщиною проходить майже 300 км траси Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Після ремонту вона отримає новий індекс М-30. І стане частиною Дороги єдності, що сполучить схід і захід країни», – розповів в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев. 

Ремонт траси Знам’янка-Луганськ-Ізварине – один із наймасштабніших проєктів Програми ПрезидентаУкраїни Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook