ГоловнаCуспільство

Культурна спадщина на картинах студентів Київського університету культури: у Дніпрі відкрилася виставка «Етносвітлиця»

25 травня в одному з центральних торговельних центрів Дніпра (просп. Дмитра Яворницького, 50) відкрилася виставка графічних робіт студентів Київського університету культури «Етносвітлиця». Експозицію організовано за ініціативою молодіжної ради Дніпра та за підтримки департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради. Про це повідомили в прес-службі Дніпровській міській раді.

«Ідея виставки – національна українська ідентичність, яку через творчість хочуть і можуть показати студенти-художники. Для нас важливим є те, щоб цей творчий посил молоді був донесений мешканцям міста. Саме тому й було влаштовано цю виставку», – каже голова молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер.

Загалом виставка складається з 18 картин. Вони були представлені у Дніпровській міській раді. З 25 травня по 8 червня їх експонуватимуть у торговельному центрі.

«Темами наших картин стало повсякденне життя українців у минулому, їхні міфи, елементи побуту, стосунки тощо. Протягом досить тривалого часу в нас забирали те, що є нашим, українським, а сьогодні ми вільні настільки, що можемо про це говорити, показувати та передавати одне одному. Це все наша культура, яку ми маємо знати та вивчати», – поділилася думками авторка графічних робіт Анастасія Мойсеєнко.

Зі свого боку студентка-художниця Альона Олександрова додала: «Такий захід – це можливість для студентів показати себе, заявити про свої вміння та, можливо, визначити подальший шлях розвитку».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook