ГоловнаCуспільство

У Нікопольському районі завершують будівництво двох амбулаторій

У Нікопольському районі завершують будівництво амбулаторій. Медзаклади зводять «з нуля» у селах Чистопіль та Чкалове. Там буде і житло для сімейних лікарів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Сучасне обладнання, комфортні кабінети, кваліфіковані лікарі. Саме у таких умовах мають отримувати медичну допомогу мешканці Дніпропетровщини. По всій області будуємо «з нуля» амбулаторії. Вже на стадії завершення два медзаклади у Нікопольському районі», – сказав Валентин Резніченко.

Кипить робота у селі Чистопіль. Нова амбулаторія – для майже 1,3 тис мешканців.

«Коли отримали звістку про нову амбулаторію, спочатку не повірили. Раді, що держава піклується про село. Дуже чекали, і от нарешті така красуня біля нас», – сказала завідувачка Чистопільської амбулаторії Валентина Чугай.

Місцеві розповідають – у селі є маленька амбулаторія. Але будівля давно застаріла. Не вистачає й обладнання. На обстеження доводиться їздити до райцентру.

«Нова амбулаторія – не тільки світлі і гарні кабінети. А й сучасна медична техніка. Її вже придбали. Тепер у селі навіть буде свій кардіограф», – розповіла заступниця Першотравневського сільського голови Людмила Мельохіна.

 «Дуже раді, що у нас будують амбулаторію. Село потроху оживає»,  сказала місцева мешканка Галина Делех.

У новій амбулаторії будуть кабінети функціональної діагностики, лабораторія, денний стаціонар. А ще – житло для сімейного лікаря.

«Усередині основні роботи виконали – розвели комунікації, оздобили приміщення. Залишилось встановити сантехніку, запустити воду та усе вимити. А ще заасфальтувати доріжки та проїзди до амбулаторії»,  розповів представник підрядної організації Владислав Лагіза.

На фініші – і будівництво амбулаторії у селі Чкалове. Підрядникам лишилось оздобити кабінети та привести до ладу територію навколо медзакладу.

«Проклали усі внутрішні комунікації, встановили сантехніку. Зараз тривають оздоблювальні роботи. Укладаємо плитку, монтуємо кондиціонери», – розповів директор підрядної організації Віктор Стрілець.

Після завершення робіт в амбулаторії встановлять сучасне обладнання.

«Хочеться йти у ногу з часом. Щоб не тільки в райцентрі була сучасна медицина та якісне обладнання, а й у селі. Нова амбулаторія – це просто знахідка! Приємно буде навіть просто зайти усередину»,  сказав сільський староста Олександр Кривицький.

На Дніпропетровщині медичну інфраструктуру оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook