ГоловнаCуспільство

​На Дніпропетровщині звели сучасну амбулаторію: відтепер більше 3 тисяч мешканців забезпечені якісною медичною допомогою (ФОТО)

У вівторок, 25 травня, керівництво Дніпропетровської області з народними депутатами знаходились із робочим візитом у Криворізькому районі. В рамках поїздки представники влади провели контрольну ревізію Глеюватської амбулаторії, фахівці якої незабаром зможуть надавати допомогу пацієнтам. 

Про це стало відомо на місці подій.

Раніше у Глеюватці був лише «пункт здоров’я», де медичну допомогу людям надавала медична сестра. Тепер же з’явиться лікар, звернутись до якого зможуть мешканці усіх вікових груп.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів, що послугами нової амбулаторії зможуть користуватися 3344 людини. Це мешканці сіл Глеюватка, Новоіванівка, Красна Балка та Веселий Кут.

«У Криворізькому районі проживають 30% населення сільської місцевості від населення району. Проблема людей була в тому, що на дорогу до лікарень потрібно було не менше години, а в якомусь складному випадку це може вартувати життя. Завдяки програмі Президента «Здорова нація» побудована сучасна амбулаторія, а для лікарів – кімната-квартира, обладнана всім необхідним. На сьогоднішній день можна сказати, що ця амбулаторія буде обслуговувати близько 3,5 тис. людей з можливістю обслуговувати у 2-3 рази більше», - розповів Микола Лукашук.

Спеціалісти амбулаторії надаватимуть безоплатну якісну допомогу. Зокрема, допомогу пацієнтам з невиліковними хворобами (на останніх стадіях перебігу); диспансерний нагляд за пацієнтами та нагляд за здоровими вагітними, породіллями, дітьми раннього віку тощо.

«На сьогоднішній день завдяки новій амбулаторії тут буде працювати поки що один сімейний лікар, в подальшому планується  – троє, які будуть обслуговувати  практично всі  категорії населення. У громаді проживає близько 8 тисяч мешканців», - додав голова Глеюватської ОТГ Юрій Сергієнко.

У свою чергу, Карина Куц, лікар загальної практики сімейної медицини додала, що в майбутньому планується залучати вузькопрофільних фахівців. 

«Амбулаторія розрахована на трьох лікарів. На сьогоднішній день я поки одна, будемо шукати спеціалістів. Крім того, будемо запрошувати і вузькопрофільних фахівців, щоб забезпечити мешканців якісною медичною допомогою. Також у нас є автомобіль - будемо швидко і оперативно  надавати допомогу жителям», - зазначила вона.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook