ГоловнаCуспільство

До 30-річчя незалежності у Кривому Розі зводять 72-метровий флагшток

До 30-річчя незалежності у Кривому Розі зводять 72-метровий флагшток

У Кривому Розі зводять один із найвищих в країні флагштоків. Заввишки 72 метри. Його будівництво присвятили 30-річчю незалежності України. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

«Шануємо наші державні символи, рідний прапор. Синьо-жовте полотно 12 на 18 метрів незабаром замайорить над Кривим Рогом», – зазначив Володимир Орлов. 

Криворізький прапор – «брат-близнюк» дніпровського. Флагшток у Дніпрі побудували чотири роки тому. Тоді він встановив одразу два національні рекорди. Як найбільший стяг на найвищому флагштоці. Нині вищий та більший прапор є лише у Києві. 

«Бачимо, що проєкт активно реалізовується. Очікуємо відкриття на 30-річчя незалежності нашої любої країни», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Встановлення велетенського державного символу у Кривому Розі – один з етапів реконструкції частини міського парку Героїв.  Оновлять ділянку в 0,3 га. 

«Обов’язково обговоримо з місцевою владою питання подальшої реконструкції усієї зони відпочинку. Я думаю, що це буде дуже гарно», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков. 

Підрядники вже підготували майже все до монтажу флагштоку-велетня. Зробили основу фундамента. Забили 12 паль. Зверху все залили двометровим шаром бетону. 

Крім будівництва флагштоку, нині готують територію до проведення благоустрою. 

«Найперше робитимемо тротуарне мощення. Воно передбачене комбіноване – з гранітної бруківки та бетонних елементів»,  – розповів представник підрядної організації Олексій Ятін. 

Незабаром прокладатимуть нові інженерні мережі. Для відпочинку містян встановлять паркові лави. Забезпечать доступ до парку маломобільним жителям. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook