ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині вакцинували від коронавірусу вже понад 85,7 тис людей

На Дніпропетровщині вакцинували від коронавірусу вже понад 85,7 тис людей

На Дніпропетровщині щепили від коронавірусу понад 85,7 тис мешканців. З них більш ніж 9 тис – двома дозами вакцини. Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Квітницька.

«За темпами вакцинації Дніпропетровщина – лідер серед областей країни. Випереджає нас тільки місто Київ. Станом на ранок щепили вже 87 тис 775 тис мешканців області. 9095 людей отримали дві дози вакцини»,– сказала Тетяна Квітницька.

На Дніпропетровщині працюють 204 пункти щеплення та 65 мобільних бригад. Імунізують трьома вакцинами – препаратом Comirnaty американо-німецького виробництва Pfizer/BioNTech, китайським CoronaVac та корейським AstraZeneca.

«Незабаром плануємо почати щепити людей, які записали на вакцинацію через портал Дія та контакт-центр МОЗ. Нині у черзі – понад 42 тис мешканців області,  розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я. – Найперше будемо вакцинувати людей 65+».

Тетяна Квітницька додала – за останні два тижні рівень захворюваності на COVID-19 в області знизився майже на 16%. Зменшилась і кількість госпіталізованих. Нині пацієнтами з підтвердженим коронавірусом завантажено 23% ліжок у госпітальних базах регіону.

За минулу добу на Дніпропетровщині виявили 277 нових випадків COVID-19. Загалом в області – 132 298 лабораторно підтверджених випадків. Одужали 118 878 мешканців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook