ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині за програмою «Велике будівництво» будують та реконструюють з десяток шкіл і садочків

На Дніпропетровщині будують та реконструюють майже 10 шкіл і садочків. Оновлюють і спортивну інфраструктуру навчальних закладів. Все – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про розвиток освіти та науки цього тижня говорять на форумі «Україна 30». 

Розвинена інфраструктура – одна з головних умов для якісної освіти. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, відкриваючи форум.

«Починаючи з 2019 року в рамках програми «Велике будівництво» ми зробили понад 150 шкіл та 100 садочків по всій країні. До кінця року в планах збільшити цю цифру», – зазначив Володимир Зеленський.

На Дніпропетровщині за президентською програмою будівельники працюють у майже 10 навчальних закладах. Зокрема, у Покрові та Старих Кодаках завершують будівництво садочків «з нуля». Оновлюють школи у Дніпрі, Апостоловому, Сурсько-Литовському, Петропавлівці. 

Розвивають в регіоні і спортивну інфраструктуру, аби діти могли долучатися до здорового способу життя, розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук. 

У Нікополі та Слобожанському будуємо басейни. У Кривому Розі проводимо масштабну реконструкцію стадіонів «Металург» та «Спартак». Реконструюємо і спортивні об’єкти у невеличких населених пунктах», – сказав Максим Беспальчук. 

Важливий напрямок роботи – забезпечення навчальних закладів транспортом, наголосили на форумі. Для шкіл Дніпропетровщини цьогоріч придбали 26 автобусів. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook