ГоловнаCуспільство

Уперше у Дніпрі – дитячий книжковий ярмарок «Children book sales 2021»

6 червня у Дніпрі вперше відбудеться безпрецедентний дитячий книжковий ярмарок «Children book sales 2021». Захід розпочнеться о 12:00 у парку ім. Т. Г. Шевченка (біля колонади). Тут представлять десятки тисяч книг різних жанрів. Ідея виникла через прийдешню трансформацію міських бібліотек у сучасні бібліохаби. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ми довго сперечалися усім департаментом, який подарунок зробити маленьким дніпрянам до Міжнародного дня захисту дітей. І вирішили, що найкращий подарунок – це книга. Одне з питань, яким ми зараз опікуємось – впорядкування книжкового фонду. За рекомендацією Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ щороку потрібно списувати не менше ніж 8 % книжкового фонду – за це питання раніше належно не бралися. Ми переглянули величезну кількість книжок, які мають зношений вигляд. 6 червня ми даємо можливість придбати їх за символічною ціною», – зазначив під час пресконференції 2 червня начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. 

До «Сhildren book sales 2021» долучилися міські книгарні та видавництва. Вони представлять на ярмарку свої книжки. 

«Ми залюбки долучилися до «Children book sales 2021». На заході ми представимо найновіші дитячі книжки та допоможемо маленьким дніпрянам обрати екземпляр на свій смак. Взагалі цей ярмарок – надзвичайно класний проєкт, і ми сподіваємося, що він буде розвиватися. Культура робиться спільними зусиллями, і надзвичайно важливо, що цей захід об’єднав і міську владу, і бібліотеки, і видавництва, і книгарні», – додав керівник книгарень-кав’ярень Старого Лева у Дніпрі Богдан Кулик. 

У часи, коли більшість комунікації відбувається у соціальних мережах, читання залишається важливим для виховання у дітей морально-етичних цінностей, зазначила директорка МКЗК «Централізована система бібліотек для дітей» Юлія Бардукова.

«Ми хочемо оновити фонд наших міських бібліотек. Він має бути сучасним, з книжками, які мають попит у населення. Аби наші бібліотеки стали тим місцем, де дітям буде комфортно проводити час і отримувати інформацію. На книжковий ярмарок ми надаємо літературу, яка вже морально застаріла, зносилася або має ветхий вигляд. Книжки будуть різножанрові», – каже Юлія Бардукова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook