ГоловнаCуспільство

У Могильові готують до відкриття новозбудовану амбулаторію

У Могилівській громаді готують до відкриття зведену «з нуля» амбулаторію. Там вже залишилися останні штрихи. Нині завершують внутрішнє оздоблення, розставляють меблі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«В області вже формується ціла мережа новозбудованих сільських амбулаторій. Світлі, просторі, сучасні. Люди навіть у найвіддаленіших громадах зможуть отримати меддопомогу поряд з домом», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко. 

Будівля амбулаторії у Могильові розрахована на двох сімейних лікарів. Передбачені кабінети прийому пацієнтів. А ще сестринська, оглядова, маніпуляційна, перев’язочна, процедурна. 

«В нашій громаді мешкає понад 6 тис людей. Амбулаторія для них – дуже важливий соціальний об’єкт. Запросимо молодих фахівців тут працювати», – сказав сільський голова Валерій Дружко. 

Він додав, що розбудова медичної інфраструктури – чудовий приклад взаємодії державної, обласної та місцевої влади. 

«Гарне планування будівлі. Для батьків з дітьми – окремий вхід. Щоб малюки не контактували з іншими пацієнтами. Ще мені подобається як облаштували кабінет щеплень», – відмітила сімейна медсестра Світлана Педан. 

Звертатися місцеві зможуть за різноманітною первинною допомогою. Пацієнтам вимірюватимуть тиск, вакцинуватимуть, робитимуть перев’язки, кардіограму. Виписуватимуть електронні направлення до спеціалістів вузького профілю. 

«Тут найсучасніша вентиляція. Потужні насоси водозабезпечення. Системи протипожежної безпеки. Опалення електричне, автономне. Будівля така, що тільки лікувати і приносити людям щастя», – розповів виконроб Владислав Москалець.  

Корпус збудували за півроку. Підрядники звітують – амбулаторія готова на 99%. Громада активно долучилася до благоустрою території. Висадили хвойні кущі та квіти. Незабаром сіятимуть газонну траву. 

«Амбулаторія «виросла» в мене на очах. Хлопці-будівельники працювали весь час. Потрудилися на славу, – вважає місцева мешканка Ольга Бреславець. – Медичний заклад в селі – це велика справа. Особливо такі об’єкти потрібні людям похилого віку». 

Оновлення медичної інфраструктури на Дніпропетровщині – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook