ГоловнаCуспільство

Новий дитсадок та будинок для сиріт: головні новини тижня від ДніпроОДА

У Петриківці почав роботу малий груповий будинок для сиріт. Для малюків у Покрові готують до відкриття зведений «з нуля» дитсадок. Про це під час публічного звіту розповіла з аступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. 

«Створюємо сучасний освітній простір для дітей. Новий дитсадок звели у Покрові. Наразі готуємо його до відкриття. Ще один садочок будуємо «з нуля» у Старих Кодаках. У Чкаловому та Павлопіллі – реконструюємо дошкільні заклади», – зазначила Ольга Горб. 

Для дітей-сиріт зводять сучасні оселі, додала Ольга Горб. Малі групові будинки схожі на заміські котеджи. Один із таких запрацював у Петриківці. Перші мешканці – хлопчики та дівчатка від 6 до 15 років. Для них – затишні спальні, яскрава кухня-вітальня. На подвір’ї – молодий сад та дитячий майданчик. 

«В області зводимо за типовим проєктом цілу мережу таких закладів. Вони вже є в Петриківці та Солоному. На черзі – відкриття у Покрові, Раївці, Богданівці, Кам’янському», – сказала Ольга Горб.

Маленьких мешканців Дніпропетровщини привітали з Днем захисту дітей – сиріт, дітей, які опинилися у скруті або позбавлені батьківського піклування. Понад 1 тис хлопчиків та дівчаток отримали ранці, еко-ланч-бокси, постільну білизну, ковдри. Кошти на подарунки виділили з обласного бюджету. 

«Завершився перший тур обласного фестивалю талантів «Z_ефір». Він проходив онлайн. Долучилися майже 10 тис дітей. Загалом отримали від солістів та колективів понад 1,1 тис заявок», – розповіла Ольга Горб.

І додала: півфіналістів протягом червня визначатиме професійне журі. Наступний етап – восени. Гала-концерт та нагородження переможців «Z_ефіру» пройде у грудні. 

«Стартував гарячий сезон у абітурієнтів. У розпалі – складання ЗНО. Позаду – тестування з хімії, іноземної мови, математики, української мови та літератури, історії України. Сьогодні випускники складають фізику. 10 червня – іспит з біології, 15 – з географії», – зазначила Ольга Горб.

До 30-ї річниці незалежності України стартував національний марафон, повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА. На офіційних сайтах та на сторінках в соцмережах публікуватимуть знакові факти, фото, відео та документи. 

«Долучитися можуть і всі бажаючі мешканці області. Поділитися розповідями про події, які назавжди залишили слід у їхньому житті та стали історичними для України. Викласти їх у Facebook та відзначити хештегами: #Наша_незалежність та #Марафон_30», – сказала Ольга Горб. 

У ДніпроОДА після «карантинної» перерви відновили творчі вечори. Вже відбулася презентація нового роману відомого письменника Яна Валетова «Не час помирати». Наступна – 10 червня. До облдержадміністрації завітають українські письменники: Мартін Брест, Юрій Руденко, Ігор Михайлишин, Володимир Нікітенко. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook