ГоловнаCуспільство

Правильні життєві цінності: у Дніпрі провели тренінг для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Правильні життєві цінності: у Дніпрі провели тренінг для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

У Дніпрі 9 червня провели тренінг для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, «Ціннісні орієнтири – основа життєвого вибору та успішної реалізації». Із дітьми у Центрі підтримки дітей та сімей «Обійми» спілкувалася психологиня та представники поліції. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Я вважаю, що цей тренінг дуже актуальний для дітей, які перебувають у нашому закладі, адже вони могли бачити приклади девіантної поведінки і важливо їм показати життєві цінності та орієнтири», – розповіла директорка КЗ соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми»» ДМР Наталія Журавель. 

Цільова аудиторія тренінгу – підлітки 10-16 років. Тренінг проходить в інтерактивній формі. На думку психологині Галини Данілової, підлітки можуть скоювати вандальні дії під впливом групи людей, у якій вони перебувають.

«Мета нашого тренінга – профілактика вандалізму. Моє завдання як психолога дати дітям поняття того, що таке цінність – матеріальна, духовна. Відчути, що це таке, коли ти створюєш щось своїми руками, з любов’ю, а хтось руйнує це», – розповіла психологиня Міського центру соціальних служб ДМР Галина Данілова. 

Представники поліції у свою чергу нагадали: «Із 16 років громадянин вже несе персональну відповідальність за подібні дії. До цього віку відповідають за дії дитини батьки чи опікуни. Дуже багато підлітків через незнання законів потрапляють у неприємні ситуації, тож наша мета нагадати їм про наслідки. Адже краще запобігти правопорушенням», – додала старша інспекторка відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції, старший лейтенант поліції Світлана Кочеткова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook