ГоловнаCуспільство

До Дня науки: у Дніпропетровській ОДА вручили подарунки кращим вченим області

У Дніпропетровській облдержадміністрації відзначили найкращих вчених регіону. Подарунки, грамоти та квіти вручили до Дня науки. Привітала освітян заступниця очільника області Ольга Горб. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Пишаємось вченими Дніпропетровщини. Їхні дослідження дають можливість для розвитку не лише області, а й всієї України. Прагнемо, щоб їхні розробки виходили на світовий рівень», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

В облдержадміністрації відзначили 40 найкращих вчених Дніпропетровщини. Це представники вишів та науково-дослідних установ області.

«Займаємось питаннями діагностики хвороб тварин. А ще – якості і безпеки харчових продуктів. У цих напрямках і проводимо наукові дослідження, – розповів директор науково-дослідного центру Дніпровського державного аграрно-економічного університету Дмитро Масюл. – Вдячний колективу університету, що рекомендували мене до цієї відзнаки».

Серед нагороджених – аспіранти, кандидати наук, професори. Подарунки – за вагомі досягнення у професійній діяльності. Та значний внесок у наукові дослідження.

«Захоплююся наукою. Разом з командою працюємо над підвищенням енергоефективності систем опалення. Вже запатентували кілька нових розробок», – сказав голова Ради молодих вчених «Дніпровської політехніки» Ілля Олішевський.

Загалом на Дніпропетровщині – майже 6 тис науково-педагогічних працівників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook