ГоловнаCуспільство

У Дніпрі після повної реконструкції відкрили нову амбулаторію медцентру № 10 на ж/м Північний

У Дніпрі після повної реконструкції відкрили нову амбулаторію медцентру № 10 на ж/м Північний

На ж/м Північний після повної реконструкції відкрили амбулаторію № 5 центру первинної медико-санітарної допомоги № 10 (вул. Буковинська, 5). Амбулаторія розташована на першому поверсі гуртожитку. Там оновили фасад, замінили вікна. Ремонт проводили коштом Світового банку – близько 7 млн грн. Медичне обладнання, меблі та різноманітне устаткування для амбулаторії придбано міським бюджетом. На це витратили близько 800 тис. грн. Під час реконструкції були враховані потреби маломобільних груп населення. Про це розповів генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 10» Дніпровської міської ради Олександр Мартишкін. Усього в амбулаторії працює 10 лікарів, які обслуговують близько 15 тис. пацієнтів. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Два роки тому перший поверх гуртожитку передали нашому центру під реконструкцію. Нині вона завершена. В амбулаторії є кабінети сімейних лікарів, педіатрів, терапевта. Також є процедурний кабінет та кабінет щеплень, а також санвузол для людей з особливими потребами. З нового обладнання у нас з’явився аналізатор крові, аналізатор сечі та оргтехніка. Це комфортні умови і для лікарів, і для пацієнтів будь-якого віку», – зазначив Олександр Мартишкін. 

Лікарка загальної практики сімейної медицини Маргарита Ступакова обслуговує 1925 пацієнтів різного віку. Каже, що працювати в новій амбулаторії дуже приємно: «Умови праці дуже комфортні стали. Мені подобається спокійний колір стін. Кабінет великий, тут є усе необхідне обладнання, зручно оглядати пацієнта». 

Ксенія Холод разом із півторарічним сином Андрієм саме цього дня звернулася до сімейного лікаря. 

«Ми прийшли через те, що у сина лізуть зуби, він трохи капризує. Також поспілкувалася з лікарем щодо вакцинації. Приходити до амбулаторії зараз стало приємніше: це не якісь радянські стіни, а гарне та сучасне приміщення. Сподіваюся, що люди, які сюди приходитимуть, не зіпсують такої краси», – поділилася враженнями пані Ксенія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook