ГоловнаCуспільство

У Девладовому звели «з нуля» нову амбулаторію

У Девладовому побудували нову амбулаторію. Вже завезли меблі та обладнання. Нині завершують роботи на подвір’ї. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпроптеровської ОДА. 

«Сучасна, світла, енергоефективна. Таку амбулаторію звели «з нуля» для 6,7 тис мешканців Девладівської громади. Для місцевих – це якісно новий рівень медичних послуг», – зазначивВалентин Резніченко.

Нова амбулаторія – у центрі селища, на місці старої поліклініки. Будівлю утеплили. Всередині – світлі просторі кабінети. Передбачили окремий вхід для дітей, яких батьки приводитимуть на огляд чи щеплення.

Є і зручності для людей з інвалідністю. Облаштували два пандуси та вбиральню.

«У нас багато мешканців похилого віку. Раніше доводилося їздити до міста на обстеження. Це було дуже незручно. Тепер все на місці. Чекаємо на відкриття», – сказала місцева Наталія Баранова.

В амбулаторії – кабінети для прийому пацієнтів, лабораторія, оглядова, процедурна, маніпуляційна. В окремому крилі – двокімнатна квартира для сім’ї лікаря.

«Дуже задоволені будівлею. Маємо великі кабінети. І тепло буде взимку. А ще вдячні за нове службове авто. Воно нам дуже потрібне, адже територія громади чимала», – розповів сімейний лікар Микола Дон.

Вже завезли меблі та обладнання. Електрокардіограф, пульсоксиметр, гематологічний аналізатор для вимірювання параметрів крові, телемедичне устаткування. Докторам буде зручно радитися з колегами обласних закладів.

«Я вже побувала всередині. Всі кабінети дуже красиві. Як зайшла – душа радіє. І натхнення переповнює», – поділилася пенсіонерка Валентина Камушкіна.

На подвір’ї підрядники завершують облаштовувати резервуар для води.

Роботи – обласним та державним коштом.

«Наша нова амбулаторія – яскравий приклад взаємодії різних гілок влади. Зійшлися плани Президента, очільника області й громади. Ми дуже задоволені», – сказала голова Девладівської громади Олена Неліпа.

Медичну інфраструктуру Дніпропетровщини розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook