ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі за ніч відновив електропостачання для 30 населених пунктів

ДТЕК Дніпровські електромережі за ніч відновив електропостачання для 30 населених пунктів

У Дніпропетровській області триває негода зі шквальним вітром, зливами і грозами. За ніч негода знеструмила понад 70 населених пунктів, у пікові години грози без електропостачання залишалися понад 30 тисяч абонентів. Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі працювали всю ніч, щоб відновити електропостачання в постраждалих від грози регіонах. Станом на ранок 18 червня фахівці відновили роботу 15 ліній електропередач і понад 300 трансформаторних підстанцій. Електропостачання повернули в будинки близько 20 000 жителів області. Про це повідомили  в прес-службі Дніпровської міської ради.

Вночі через негоду було повністю знеструмлено понад 70 населених пунктів. Станом на 10 годину знеструмленими залишаються 43 населених пункти повністю та 29 - частково. Всього - близько 15 000 клієнтів. Через грозу та пориви вітру знеструмлені 32 лінії електропередачі 6-10 кВ, серед яких 9 – частково, і 428 трансформаторних підстанцій.

Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені в посилений режим готовності і працюють 24/7, щоб забезпечити клієнтів надійним електропостачанням в найкоротший термін. В усуненні наслідків негоди задіяно близько 200 фахівців компанії. У найбільш постраждалих від негоди районах - Новомосковському і Павлоградському - кількість аварійних бригад посилено вдвічі.

«ДТЕК дбає про своїх клієнтів і робить все, щоб в їх будинках завжди були світло і комфорт. В аварійно-відновлювальних роботах наразі задіяні понад 60 ремонтних бригад та 66 одиниці техніки. Фахівці компанії докладають максимум зусиль задля якнайшвидшого відновлення енергопостачання в постраждалі райони. Відновлення роботи повітряних ліній та трансформаторних підстанцій планується сьогодні до кінця дня», - повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями на території Дніпропетровської області продовжаться дощі та грози з поривами вітру 7-12 м/с.

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів області за змоги залишатися вдома та бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор.

Поради під час негоди:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі насайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-бот у Viber та Telegram.

Чому під час негоди може вимкнутися світло та який алгоритм дій при аварійному відключенні, – можна дізнатися з відео #ПростоПроЕнергетику, в якому генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук надав відповіді на найпоширеніші питання. Також ми підготували коротку відеоінструкцію – як користуватися онлайн-послугами на сайті та, зокрема, дізнатися про планові та аварійні відключення за своєю адресою. Її можна переглянути за посиланням.

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook