ГоловнаCуспільство

У Старих Кодаках «з нуля» зводять дитсадок на 80 місць

Триває будівництво першого у Старих Кодаках дитсадка. У розпалі – оздоблювальні роботи на першому поверсі. На другому підрядникам лишились останні штрихи. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині реконструюємо та будуємо «з нуля» дитсадки. Усе – аби дошкільнята проводили час не у сірих застарілих будівлях. А в сучасних, яскравих та затишних»,  сказав Валентин Резніченко.

На появу дитсадка у Старих Кодаках місцеві чекали не одне десятиліття, каже мама дворічного Вови Анна Ханбєрова. Дошкільного закладу у селі не було. Батькам доводилося возити малечу до Дніпра.

«Це дуже незручно – їхати треба щонайменше однією маршруткою у годину пік, – розповіла Анна Ханбєрова. – Вдячні, що нарешті діти зможуть піти до свого дитсадка – нового, чистого, гарного. Щодня спостерігаємо, як він змінюється. Для нас це «будівництво століття».

Нині у розпалі – внутрішні роботи. На першому поверсі шпаклюють стіни, укладають лінолеум, монтують стелю. Там будуть кімнати для двох груп, кабінет лікаря, харчоблок та пральня.

«Село молоде, багато дітей. Нарешті отримали такий подарунок – гарний, великий садочок, – сказала місцева мешканка Ольга Бондар. – А ще, дитсадок для села – це 30 нових робочих місць».

Майже готовий другий поверх. У адміністративних кабінетах та дитячих кімнатах роботи вже завершили. Підрядникам лишилось зробити стелю у коридорі та вдруге пофарбувати стіни.

Готова і велика зала для занять фізкультурою та музикою. Стелю обшили спеціальним гіпсокартоном – для кращої акустики.

«Заклад ще не відкрився, але вже перевищив усі сподівання. Суперовий дитсадок, я у захваті. У нього вкладено багато душі, – поділилася директорка дитсадка у Старих Кодаках «Перлинка» Світлана Коваленко. – До садочка вже записалися майже 60 дітей. Хочеться, щоб вони ходили сюди як на свято».

Дитсадок роблять доступним для дітей з інвалідністю. Для цього передбачили пандуси, окремі санвузли на обох поверхах. А ще – ліфт-підйомник.

На подвір’ї вже уклали асфальт. На черзі – монтаж спортивного та ігрового майданчиків.

Дитсадок зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook