ГоловнаCуспільство
Спецтема

Трьом медикам Дніпропетровщини вручили почесне звання «Заслужений лікар України»

Ще троє медиків із Дніпропетровщини отримали почесне звання «Заслужений лікар України». Їх відзначили за вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я, високу професійну майстерність. А ще порятунок пацієнтів від COVID-19. Нагороджених привітав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Нагородили ще трьох лікарів, які працюють на благо регіону і всієї України. Вони на варті здоров’я людей. Особливо зараз, в часи пандемії. Дуже вдячні за їхню працю», – зазначив Володимир Орлов. 

Тетяна Кірєєва – практикуючий лікар-пульмонолог у Дніпровській міській лікарні №16. Викладає на кафедрі Дніпропетровського державного медичного університету. Каже, така оцінка роботи мотивує працювати далі. 

«Приємно отримати теплий відгук на ту працю, яку вкладаю в кожного хворого. Радію разом із кожним пацієнтом, який одужав», – сказала Тетяна Кірєєва. 

Микола Турчин очолює Дніпровську міську клінічну лікарню №21 ім. професора Є.Г. Попкової. Госпітальну базу, яка першою навесні 2020 року прийняла на себе удар епідемії коронавірусу. Лікар працює інфекціоністом майже чверть століття. 

 «Моя нагорода – це відзнака всього колективу нашої лікарні. Разом ми готові до будь-яких викликів», – запевнив Микола Турчин. 

Володимир Коломоєць понад 40 років в медицині. З них на посаді головного лікаря Покровської районної лікарні – 27. За фахом кардіолог. Вручення нового звання сприйняв із великою вдячністю. 

«Донецький аеропорт в 75 км від нас. До Мар’їнки – 90 км. Покровська лікарня однією з перших у 2014-2015 роках приймала поранених бійців. Ми надавали їм невідкладну допомогу», – розповів Володимир Коломоєць. 

Указ про присвоєння почесного звання підписав Президент України Володимир Зеленський

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook