ГоловнаCуспільство

Громадам Дніпропетровщини розповіли, як втілювати державну регуляторну політику на місцях

Громадам Дніпропетровщини розповіли, як втілювати державну регуляторну політику на місцях

Для голів територіальних громад області провели онлайн-тренінг. Говорили про запровадження регуляторної політики на місцях. Нагадали, як дотримуватись процедур та не перевищувати повноважень. Про це повідомили у департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА. 

«Державна регуляторна політика – частина економічної стратегії країни. І впроваджується для того, аби органи влади не приймали рішень, на які не мають права. Не запроваджували зайвих ліцензій, дозволів, тарифів, зборів», – пояснила начальниця управління департаменту економічного розвитку ДніпроОДА Світлана Лагутенко.  

Вона додала, що це питання Президент України Володимир Зеленський визначив у 2021 році одним із стратегічних пріоритетів. 

«Необхідно, щоб підприємці отримували спрощені умови ведення бізнесу. А представники громади – прозору, стійку до корупційних викликів систему місцевого самоврядування», – сказала Світлана Лагутенко. 

Представникам громади розповіли, у яких випадках їх дії поза законом. Наприклад, органам місцевого самоврядування забороняється брати плату за дозвіл на розміщення зовнішньої реклами. 

«Те саме стосується дозволів на проведення виїзної торгівлі. Такі документи поза законом. Якщо на території громади планується ярмарок, місцева влада повинна визначити порядок його проведення. А ще – організатора», – зазначив завідувач сектору Державної регуляторної служби у Запорізькій області Олександр Мунтянов. 

Нині на Дніпропетровщині працюють над створенням дієвої спільноти спеціалістів з реалізації державної регуляторної політики на місцевому рівні. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook