ГоловнаCуспільство

Про фінансове забезпечення райрад та їхній подальший розвиток говорили на засіданні УАРОР в столиці

Про фінансове забезпечення райрад та їхній подальший розвиток говорили на засіданні УАРОР в столиці

У Києві відбулися Збори Української асоціації районних та обласних рад. На порядку денному — проблемні питання фінансового забезпечення районних рад. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровскької обласної ради.

«Ініціатива проведення цих зборів виникла у керівників органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня у зв’язку з реалізацією законів за реєстраційними номерами № 907-IX та 1009-IX. Ці нормативно-правові акти значно обмежили джерела наповнення районних бюджетів, а також виключили районні ради з фінансової мережі на отримання коштів із Державного бюджету України. У результаті райради не можуть повноцінно виконувати свої конституційні повноваження – надавати послуги громадянам, а більшість з них навіть не мають можливості утримувати свої апарати», — наголосив президент УАРОР Сергій Чернов.

До спілкування з головами райрад долучились народні депутати, зокрема голова Профільного Комітету ВРУ Андрій Клочко, керівники відповідних структурних підрозділів Міністерства фінансів України та Міністерства розвитку громад та територій України, експерти Анатолій Ткачук та Ігор Пілько.

Під час заходу були підняті наступні питання:

• стан функціонування районних рад: сьогодення та перспективи;

• фінансове забезпечення районних рад: проблеми та наслідки;

• експертний погляд на стан функціонування районних рад;

• шляхи розв’язання питань фінансового забезпечення районних рад.

За результатами Зборів, учасники заходу одноголосно підтримали за основу Резолюцію, текст якої буде оприлюднений незабаром на сайті Української асоціації районних та обласних рад.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook