ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі оснащує мережу області сучасними пристроями для підвищення надійності електропостачання клієнтів

У 2021 році фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі змонтують на 34 лініях електропередачі 50 спеціальних пристроїв. Вони допоможуть автоматизувати частину повітряних ліній середнього рівня напруги. Це — реклоузери, які здатні вимикати ділянку пошкодженої частини мережі, що тимчасово вийшла з ладу, забезпечуючи роботу основної частини лінії та електроживлення підключених до неї клієнтів. Завдяки їх встановленню фахівці компанії підвищать якість та надійність електропостачання будинків та підприємств Дніпропетровщини.

Переважна більшість пошкоджень на повітряних лініях є наслідком торкання гілок дерев під час сильних поривів вітру, влучення блискавки тощо. Якщо лінії не обладнані реклоузерами, то подібне втручання спричиняє автоматичне її знеструмлення. В результаті клієнти можуть певний час перебувати без світла, очікуючи поки ремонтні бригади перевірять та повторно підключать лінію до мережі.

Реклоузери встановлюють на найбільш важливих повітряних лініях великої протяжності (10-30 км), які живлять цілі населені пункти з великою кількістю клієнтів. Їх монтують поряд з опорами на найбільш вразливих та складних відрізках – над лісосмугою та інших важкодоступних містах. При аварії вони локалізують пошкоджену ділянку, зберігаючи при цьому роботу основної лінії та живлення більшості підключених до неї клієнтів. Та одразу надсилають сигнал диспетчеру. А той, у свою чергу, інформує спеціалістів компанії про необхідність виконання ремонтних робіт. Таким чином аварійні бригади економлять час на пошук пошкодження та можуть максимально скоротити тривалість відключення клієнтів.

«ДТЕК інвестує в цифрову трансформацію, нові технології та інновації. Ми впевнені: сучасні та надійні мережі - це основа для розвитку економіки країни. Цього року у Дніпропетровській області ми встановимо 50 реклоузерів на повітряних лініях 6-10 кВ, які живлять 77 населених пунктів та є найбільш важливими для розподілу електроенергії. При виникненні аварійної ситуації він дозволяє відключити аварійну ділянку та оперативно ввести в роботу лінію», — зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Таким чином, спеціалісти компанії скоротять час на пошук несправностей в результаті позаштатних ситуацій, а клієнти — залишаються зі світлом.

Як повідомлялося раніше, загалом у 2021 році енергокомпанія інвестує в електроінфраструктуру Дніпропетровської області понад 1 мільярда гривень. Зокрема ДТЕК Дніпровські електромережі проведе реконструкцію двох великих підстанцій 150 та 35 кВ в Дніпрі й Марганці та реалізує 14 проєктів, які підвищать надійність електропостачання для мешканців регіону та оперативність ліквідації аварійних ситуацій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook