ГоловнаCуспільство

Подвір’я на мільйони: як дніпряни реалізували 12 проєктів «Бюджету участі» у своєму дворі

Подвір’я на мільйони: як дніпряни реалізували 12 проєктів «Бюджету участі» у своєму дворі

Подвір’я на мільйони: у Дніпрі мешканці ОСББ «Каверіна 26, 28» перетворили власний двір на родзинку мікрорайону. Тут замінили асфальтове покриття, облаштували тротуари, клумби, паркан, дитячий та спортивний майданчик, відмостки біля будинків, аби захистити їхній фундамент від дощової води. Усе це стало можливим завдяки програмі «Бюджет участі». Про це повідомили в прес-службі  Дніпровської міської ради.

Як розповідає мешканка ОСББ «Каверіна 26, 28», соавторка проєктів Світлана Мазуркевич, за час існування програми «Бюджет участі», мешканці їхнього об’єднання подали 13 проєктів, переможцями стали 12 майже на 2 млн грн. 

«Наше подвір’я стало справжньою родзинкою мікрорайону! Сюди приходять люди з сусідніх дворів гуляти з дітьми, просто проходять поруч та дивуються такій красі. Не можу сказати, що привести до перемоги стільки проєктів було легко, але головне – це дружні сусіди, бо ми спільними зусиллями йшли до перемоги, залучали людей голосувати. Шість проєктів вже реалізовано, ще шість буде втілено у життя цього року», - розповідає Світлана Мазуркевич.

Віктору Каменєву 81 рік, він мешкає у будинку № 28 по вул. Каверіна з 1973 року. Каже, що раніше подвір’я було у досить занедбаному стані, але після того, як мешканці об’єдналися та отримали можливість реалізовувати власні проєкти із залученням бюджетних коштів, двір перевтілився: «Звичайно, потрібно працювати над проєктом, залучати людей до голосування, це все не дуже просто, але це того варте. Я дуже радію, що нам дали таку можливість. Приємно тепер гуляти у нашому дворі».

 Всього за п’ять етапів «Бюджету участі» у Дніпрі переможцями стали 49 проєктів у сфері покращення стану житлових будинків на загальну суму майже 8 млн. грн. 31 проєкт вже реалізовано, ще 18 будуть реалізовані цього року, каже Юлія Павлюк, директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради. 

«Цього року до «Бюджету участі» було подано 53 проєкти у сфері покращення стану житлових будинків на загальну суму 12 млн грн. Ми чекаємо на експертну оцінку цих проєктів. Вже восени цього року ми будемо обирати проєкти-переможці, які реалізують наступного року», - зазначила Юлія Павлюк.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook