ГоловнаCуспільство

На лівому березі Дніпра продовжують модернізувати вуличне освітлення, ремонтувати дороги та тротуари

У Дніпрі продовжують оновлення зовнішнього освітлення, ремонт внутрішньоквартальних доріг та пішохідних зон. Масштабні роботи ведуться по вул. Софії Ковалевскої, 67-71-А – там модернізують вуличне освітлення та проводять капремонт тротуарів та дороги. А на вул. М. Міхновського оновлюють тротуар. На цих ділянках капермонтів не було більше тридцяти років, – зазначають у департаменті благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

«Тут замість старезних алюмінієвих оголених дротів (якими надається електроенергія) – будуть ізольовані та міцніші: якщо станеться пошкодження, то не буде небезпеки для перехожих. Замінять 15 кронштейнів (кріплення для світильників), бо старі простояли більше 30 років. Заново встановлять три опори. Працюють три бригади для встановлення опор та одна на монтажу ліній, кронштейнів та світильників. Плануємо завершити роботи вже сьогодні», – повідомив начальник експлуатаційно-технічного району №3 КП «Міськсвітло» Дніпровської міської ради Олег Коротушенко.

Вже по місту встановлено 3 тисячі нових світильників, більше 85 кілометрів ліній з ізольованим дротом та 796 опор.

«Капітально оновили вуличне освітлення на Калиновій, пл. Старомостовій, вул. Набережній Перемоги (що на ділянці від Мерефо-Херсонського мосту і до інституту фізкультури). Є світло на вулицях, де його ніколи не було: вул 20-річчя Перемоги, вул. Немировича-Данченка, Гаванська, тощо. Ми враховуємо звернення від місцевих, які надходять до міського голови Дніпра Бориса Філатова та робимо план ремонтів», – поділився начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло» Дніпровської міської ради Андрій Кравець.

Зрання працюють і на дорозі по вул. Софії Ковалевскої, 67-71-А. «Тут довелося знімати все, бо більше тридцяти років тут проводили лише латковий ремонт. Вже встановили новий бордюрний камінь, улаштовано новий асфальт на тротуарах, ведуться підготовчі роботи на самій дорозі та з дня на день виконуватимемо асфальтування дороги. Прогулятися на тротуарах та дорозі місцеві зможуть вже за десять днів, – сказав начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов.

Чиновник додав, що капремонти внутрішньоквартальних доріг та пішохідних зон ведуться біля 25 будинків (що по вулицях Янтарній, Калиновій та С. Ковалевської). На цих ділянках встановлено приблизно 10 км бордюру та 25 тисяч квадратних метрів асфальту.

Радіє масштабним роботам і пані Валентина Лященко, жінка розповідає: раніше легкові машини ледь проїжджали цю ділянку, а швидким було вкрай важко дістатися. А от вночі не світило у дворі: «Працюють тут хлопці і вдень, і вночі. На совість бачу роблять. Дякую їм». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook