ГоловнаCуспільство

Із денним стаціонаром і аптечним пунктом: в Курилівці фінішувало будівництво амбулаторії

У Курилівці Дніпровського району звели «з нуля» сучасну амбулаторію. Медзаклад обслуговуватиме понад 3,5 тис жителів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Важливо, щоб мешканці сіл області мали доступ до сучасної медичної інфраструктури. Для цього на Дніпропетровщині створюємо мережу нових амбулаторій. Будуємо їх «з нуля» за стандартами енергоефективності», – зазначив Валентин Резніченко. 

У Курилівській амбулаторії прийматимуть два сімейних лікаря. Один – дорослих. Інший – переважно дітей. Кожному допомагатиме по дві медсестри. 

«В новій амбулаторії світло, охайно. Як і повинно бути. Люди побачать, які тут гарні умови і укладатимуть договори із сімейним лікарем. Слідкуватимуть за здоров’ям», – розповів завідувач Курилівської амбулаторії Василь Турків. 

Одне з приміщень виділили під аптеку. Місцеві зможуть купити необхідні медикаменти. Раніше в селі аптечного пункту не було. Найближчий – за 10 кілометрів. 

Планування медзакладу – класичне. Два кабінети для лікарів, маніпуляційна, кімнати щеплень, діагностики, відпочинку персоналу. Палата денного стаціонару на чотири ліжка. Окремий вхід для людей з підозрою на вірусні захворювання. 

Встановлені камери спостереження, охоронна та протипожежна системи, кондиціонер. А ще надпотужна вентиляція. Вона забезпечуватиме належний повітрообмін і перешкоджатиме накопиченню вірусів. 

Місцевий мешканець Олександр Повіренний – військовий пенсіонер. Викладає захист вітчизни у Курилівській школі. Каже, сюди звертатиметься і він, і вся його родина. 

«Нова амбулаторія перейме естафету старої. І гідно нестиме звання медичного закладу», – вважає Олександр Повіренний. 

Староста села Курилівка Сергій Гречановський відзначив, що можна буде здати аналізи, зробити електрокардіограму. Доступною стане і телемедицина. 

 

«Розставимо меблі так, щоб було зручно і лікарям, і пацієнтам. Озеленимо ділянку перед амбулаторією, – сказав Сергій Гречановський. – Люди в передчутті відкриття. Бачать, що будівля вже стоїть – яскрава та нова». 

Він додав, що громада прийматиме пацієнтів і з сусідньої Миколаївки. 

«Людям буде зручніше. Особливо похилого віку і мамам з дітками. Сучасні методи лікування потребують сучасної інфраструктури», – поділилася думками мешканка Курилівки Наталія Гречановська. 

Розвиток медичної інфраструктури регіону – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook