ГоловнаCуспільство

​ДТЕК Дніпровські електромережі й міська влада Новомосковська врегулювали проблемні питання відключень у Кулебівці

​ДТЕК Дніпровські електромережі й міська влада Новомосковська врегулювали проблемні питання відключень у Кулебівці

У Новомосковську оновлюють електромережу для понад 1 тисячі приватних будинків приватного сектору у мікрорайоні Кулебівка. Мерія Новомосковська та керівництво ДТЕК Дніпровські електромережі врегулювали проблемні питання, пов’язані з відключенням мереж від електропостачання на час проведення реконструкції. Та розробили графік проведення робіт, який буде найбільш комфортним для мешканців Кулебівки. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Необхідність робіт в цьому районі викликана технічною та моральною застарілістю електроінфраструктури. Повітряні мережі тут будувалися в середині минулого століття та вже знаходилися в аварійному стані. Щоб забезпечити людей надійним електропостачанням, ДТЕК Дніпровські електромережі проводить масштабне оновлення електромережі Кулебівки. У проєкт компанія інвестує більше ніж 4,2 млн грн.До кінця серпня тут повністю замінять 7 кілометрів повітряних електричних ліній 10 кВ та встановлять близько 150 нових електроопор.

«ДТЕК діє в інтересах України та піклується про своїх клієнтів, системно трансформуючи енергетичну інфраструктуру міста Новомосковська. Проєкт оновлення ліній у Кулебівці насамперед проводимо для забезпечення жителів надійним електропостачанням. Подібна масштабна реконструкція неможлива без відключення світла на частині вулиць. Ми розуміємо, що у людей це викликає певні незручності. Тож вже переговорили із підрядником та розробили максимально комфортній для жителів графік робіт, виконання якого будемо ретельно контролювати», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Роботи проводять тільки в будні дні. Для мінімізації незручностей для жителів Кулебівки та перерв електропостачанні роботи поділили на ділянки по кілька вулиць, відключення на яких будуть чередувати. Додатково передбачили на час реконструкції лінії можливість електроживлення від інших джерел. А також, враховуючи побажання жителів, на кілька годин в день скоротили час відключень.

«Ми раді, що керівництво енергокомпанії зайняло конструктивну позицію в цьому питанні. Домовилися, що усі роботи будуть проводитися лише до 18:00. Закликаю жителів з розумінням поставитися до необхідності проведення подібного оновлення мереж та незручностей. Адже такі роботи – нагальна необхідність, яка забезпечить в подальшому безперебійне електроживлення та світло для жителів Кулебівки», – підкреслив міський голова Новомосковська Сергій Резнік.

Найближчими днями роботи пробитимуться:

· 21- 23 липня з 8:00 до 18:00 – вул. Малютіна, І. Ємельяненка, Одеська, Польова, Мануїльського, Кулебівська, Севастопольська, Л. Українки, Одеська, Толстого, Межова, Почтова, пров. Почтовий, Волгоградська, Юрченко, Вузенька, пров. Мануїльського.

· 26-30 липня з 8:00 до 18:00 – вул. Вишнева, Декабристів, Київська, Крайня, Кулебівська, Одеська, Юрченко, 30 років Перемоги, Кільцева, пров. Київський, Повстанський, Декабристів).

З повним графіком планових відключень можна ознайомитися на сайті компаніїhttps://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook