ГоловнаCуспільство

​На Дніпропетровщині вишили частину національного «Рушника єднання» до річниці Незалежності

​На Дніпропетровщині вишили частину національного «Рушника єднання» до річниці Незалежності

Майстриня з Дніпропетровщини Валентина Оксень вишила рушник з характерними для регіону орнаментами. Він стане частиною «Рушника єднання», над яким працюють 24 області країни. Його розгорнуть до 30-річчя Незалежності України. Про це повідомили у ДніпроОДА. 

«У столиці в єдине полотно об’єднають рушники, вишиті в різних областях країни. Ми з радістю долучилися до такого масштабного проєкту. Відобразили символіку нашого регіону за мотивами Середнього Подніпров’я», ­– розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ОДА Наталія Першина. 

Над рушником від Дніпропетровщини три тижні працювала викладачка художньої вишивки з Павлоградського району Валентина Оксень. Зобразила «дерево життя», птахів та поле квітів. Композиція з червоних ниток має легкий та ажурний вигляд.

«Цього року ювілей не тільки Незалежності України, а й мого покликання душі. Минуло рівно 30 років, як я закінчила курси художньої вишивки. 8 років вчила дітей творити, а зараз це моє хоббі», – поділилася майстриня-вишивальниця Валентина Оксень. 

В одне ціле рушники від кожного регіону з’єднають 23 серпня. Акція відбудеться у Києві на Співочому полі. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook