ГоловнаCуспільство

«Портал відкритих даних» у Дніпрі: яку корисну інформацію зможуть отримати містяни онлайн

Дніпро увійшов до 10-ки міст, які впроваджують новий «Портал відкритих даних». Для цього укладено ліцензійний договір з Міністерством цифрової трансформації. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Отримавши ліцензійне програмне забезпечення, інформація буде автоматично завантажуватись на державний портал відкритих даних. Це значно скоротить час спеціалістів на оброблення та завантаження інформації та надасть можливість оперативно оприлюднювати нові масиви даних для містян.

«Для Дніпра це можливість провести аудит публічної інформації та внутрішньої нормативної бази. Для громадян – це вільний доступ до публічної інформації, яка є у користуванні державної влади для аналізу, розвитку інноваційної привабливості та запобіганню корупції», – зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

Дніпро став одним з перших міст, що запровадили новий портал, адже має усі необхідні технічні потужності на відміну від багатьох інших міст країни. На попередньому «Порталі відкритих даних» Дніпра було доступно 1169 наборів даних, зараз триває процес їх перенесення на новий сайт.

«По всій Україні 7 мільйонів людей щомісячно користуються сервісами відкритих даних, тож дуже важливо, аби Дніпро не був від цього відокремлений. Відкриті дані – дуже корисний сервіс для громадян. Наприклад, вони можуть дізнатися усе про камери відеоспостереження у місті (кількість, розташування) або які лікарські засоби були придбані бюджетним коштом. Ми постійно наповнюємо наш портал, зокрема, реагуємо на прохання мешканців додати певні категорії: тому найближчим часом на порталі з’являться дані про вилов та стерилізацію безпритульних тварин, інформація про розміщення зарядних станцій для електричного транспорту, дані про місцезнаходження комунальних контейнерів», – розповіла директорка департаменту інноваційних технологій Альона Чуєва.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook