ГоловнаCуспільство

На річці Чортомлик зняли високовольтну лінію для пропуску плавучих кранів, які відновлювали зруйнований міст

На річці Чортомлик зняли високовольтну лінію для пропуску плавучих кранів, які відновлювали зруйнований міст

На Дніпропетровщині вивели останню будівельну техніку, яка розбирала завали та зводила нову переправу на місці зруйнованого моста через річку Чортомлик. Для того, щоб пропустити 16-метрові плавучі крани, фахівці ДТЕК Дніпропетровські електромережі знеструмили три лінії електропередачі 6-35 кВ над затокою біля села Олексіївка в Нікопольському районі, а дроти однієї з них взагалі зняли. Після пропуску техніки високовольтну лінію знову з'єднали та відновили електропостачання за всіма трьома тимчасово знеструмленими лініями. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Вся операція зайняла близько 5 годин. 600-метрову ділянку високовольтної лінії 35 кВ, яка проходить в 10 метрах над водою, відключили та від'єднали на одному з берегів. Знеструмлений провід опустили під воду, щоб 2 плавучих крани змогли безперешкодно пройти ділянку. Після чого за допомогою тросу й тягової автотехніки підняли та заново з'єднали дроти лінії над річкою.

«Такі незвичні роботи проводимо вже вдруге. Перший раз – влітку 2020 року, коли плавуча техніка за заявкою Служби автомобільних доріг тільки заходила на об'єкт. І тепер – після всіх проведених на переправі робіт. На час відключення ліній для мінімізації незручностей жителів села Капулівки живлення їх будинків було здійснено за резервними схемами мереж Нікопольського об'єднаного РЕМ. Так що ніяких змін вони навіть не відчули. Наразі електропостачання повністю відновлено», – каже начальник Нікопольських високовольтних електричних мереж ДТЕК Дніпровські електромережі Володимир Ковальов.

Нагадаємо, міст через річку Чортомлик у Нікопольському районі обвалився в травні 2020 року після проходження по ньому важкої фури. Новий міст на ділянці траси національного значення Н-23 «Кропивницький-Запоріжжя» практично з нуля звели на місці зруйнованої переправи. Переїзд виготовили з міцних металоконструкцій, які здатні витримати навантаження будь-якого великогабаритного транспорту.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook