ГоловнаCуспільство

На форумі у ДніпроОДА навчали впроваджувати інновації, організовувати роботу молодіжних центрів та співпрацювати

На форумі у ДніпроОДА навчали впроваджувати інновації, організовувати роботу молодіжних центрів та співпрацювати

Активні юнаки та дівчата зібрались у ДніпроОДА на великий літній форум «Молодь вирішує». Серед учасників – представники громадських організацій, молодіжних рад та центрів, волонтери, студенти. У програмі: обмін досвідом, знаннями, планами і проєктами. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

«Долучаємо активне юнацтво до сучасних технологій. Об’єднуємо навколо спільних ідей, навчаємо якісно співпрацювати. Адже молодь – майже третина населення Дніпропетровщини. Вона – наше сьогодення, яке формує майбутнє», – зазначив Іван Начовний. 

На форум до Дніпропетровської ОДА з’їхалися представники молодіжних осередків з усієї області. 

В перший день учасників навчали співпрацювати між собою та обласною владою. Розповіли, як організувати роботу в молодіжному центрі. А ще – активно використовувати діджиталізацію в роботі. 

Юнаків та дівчат поділили на п’ять команд. Одні працювали над розвитком молодіжної політики на місцях, інші на обласному рівні, треті – на всеукраїнському. Одна з груп обмірковувала, які інновації можна запровадити. У кінці – презентували напрацювання. 

Наприклад, запропонували створити додаткові можливості для вивчення іноземних мов. Запрошувати до молодіжних центрів носіїв мови, іноземних студентів. 

Прозвучала й ідея запустити молодіжну онлайн-платформу. 

Поки одна частина учасників генерувала ідеї, Молодіжна рада при ДніпроОДА зібралась на засідання. Там звітували про роботу. Окреслили задачі на майбутнє. 

«Другий день форуму буде таким же насиченим. Вибудовуватимемо стратегію розвитку молодіжної політики області на наступні 5 років», – сказав перший заступник голови правління Молодіжної ради при ДніпроОДА Дмитро Твердохліб. 

Протягом усієї зустрічі триває квест. Кожен із учасників отримав конверт із завданнями. Серед яких – обмінятися автографами, контактами або сфотографуватися та викласти спільні світлини у соцмережі. Написати кілька слів про себе. Це аби молодь краще познайомилась. 

Представниця Солонянської селищної територіальної громади Марія Шаровська завітала за досвідом. Каже, в них цього року також з’явилась молодіжна рада. Зібрались активні, небайдужі і талановиті люди. 

«Працюємо над новими проєктами. Маємо грандіозні плани на майбутнє. Хочемо створити молодіжний хаб. Сучасний простір, де б збиралися студенти та школярі. Втілювали свої найкреативніші ідеї, спілкувалися», – розповіла Марія Шаровська. 

На Дніпропетровщині постійно проводяться цікаві заходи для молоді. Крім форумів, цікаві інтерактивні ігри, вебінари, тренінги, засідання Розмовного клубу англійської мови. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook