ГоловнаCуспільство

Більше фінансових можливостей для розвитку: до комунальної власності Дніпра передано Центр матері і дитини ім. проф. Руднєва

Більше фінансових можливостей для розвитку: до комунальної власності Дніпра передано Центр матері і дитини ім. проф. Руднєва

До комунальної власності Дніпра область передала спеціалізований клінічний центр матері і дитини ім. проф. Руднєва. Тепер він став багатопрофільною лікарнею. Там надають допомогу хірургічного, ортопедичного, травматологічного, нейрохірургічного профілю. Загалом у лікарні 15 відділень. Комплексну медичну допомогу отримують від народження і до 18 років, зокрема й ті малюки, які народилися в критичних станах та потребують невідкладної допомоги, реанімаційних заходів; діти, які народилися передчасно, з вродженими вадами розвитку і потребують оперативного втручання. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Таким чином, з поверненням цього лікувального закладу до комунальної власності Дніпра у місті сформовано єдиний медичний простір для надання комплексної допомоги дітям. Хоча лікарня фінансується НСЗУ, також буде і фінансова підтримка з міського бюджету в рамках комплексної програми «Здоров’я населення міста Дніпра» на 2018-2022 рр. Мета одна – розвивати у місті медичну систему», – розповіла під час виїзної пресконференції 10 серня спеціалістка департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Наталія Мороз.

Зі свого боку генеральний директор міської багатопрофільної клінічної лікарні матері та дитини ім. проф. Руднєва Ігор Македонський зазначив: «Дуже добре, що з поверненням лікарні до комунальної власності міста отримуватимемо і фінансову підтримку з муніципального бюджету за міською програмою. Така допомога – важлива для подальшого якісного розвитку лікувального закладу».

Наразі у міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. проф. Руднєва реконструйовано педіатричний та хірургічний корпуси. Тут сучасний ремонт, палати у стаціонарах з усіма зручностями. Операційні обладнані фільтрацією повітря для цілковитої стерильності, новітнім устаткуванням, яке дозволяє проводити операції, зокрема й лазерним і лапароскопічним методом.

Справжня родзинка лікувального закладу – кабінет нейрофункційних досліджень та телемедицини, якого нема ніде в Україні.

«Тут унікальне обладнання, яке дозволяє нам проводити нейрореабілітацію дітей з уродженими вадами розвитку. Тобто після хірургічного втручання маленькі пацієнти тут проходять абілітацію, коли створено функцію, якої при народженні не було. Також за допомогою екрана можна відстежувати, як вони виконують певні процедури вже вдома і одночасно отримують рекомендації від лікарів», – розповів Ігор Македонський.

Генеральний директор також додав: cеред іншого, у планах – проведення декількох реконструкцій, зокрема й неонатального відділення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook