ГоловнаCуспільство

Як міська влада працює зі зверненням громадян

Як міська влада працює зі зверненням громадян

10 серпня, під час брифінгу, начальниця управління по роботі зі зверненнями громадян Дніпровської міської ради Тетяна Єфімова повідомила, що за І півріччя 2021 року до Дніпровської міської ради надійшло 33 670 звернень. З них 13 532 (40 %) – на єдину гарячу лінію, 9 478 (28 %) – письмові, 8 580 (26 %) – доручення за зверненнями громадян від вищих органів влади, 1 998 (6 %) – електронні звернення, 45 – звернення депутатів усіх рівнів та 34 електронні петиції, які у встановлений термін не набрали необхідної кількості голосів. Серед звернень домінували заяви – 93,7 %, 6,1 % становили скарги, 0,2 % – пропозиції та зауваження. Про це повідомила прес-служба Дніпровської міської ради.

«Найчастіше громадяни звертаються із питаннями, які стосуються сфери житлово-комунального господарства, ремонту внутрішньоквартальних доріг та тротуарів, благоустрою дворів та прибудинкових територій, ремонту покрівель, систем опалення, ліфтів, відновлення зовнішнього освітлення, встановлення дитмайданчиків, відновлення маршрутів громадського транспорту. За результатами розгляду у І півріччі цього року вирішено позитивно 2 159 питань, надано роз’яснення щодо порядку вирішення питань на 30 894 звернення, переслано за належністю 104 звернення, повернуто заявнику 46 звернень, 253 звернення не підлягали розгляду, 260 звернень наразі перебувають на розгляді», – деталізувала Тетяна Єфімова.

Працівники міської ради реагують на звернення та поступово вирішують питання. Цьогоріч рекордна кількість звернень (247) від одного громадянина надійшла до міської ради. Ці звернення стосувалися майданчика зі сміттєвими контейнерами, що розташовані за адресою: вулиця Робоча, 174-А. Найчастіше людина запитувала про те, хто має право користуватися контейнерами, графіком вивезення сміття, облаштування контейнерного майданчика, ліквідація сміттєзвалища тощо. Усі звернення громадянина були розглянуті, на більшість надано роз’яснення, інші виконано.

«Надходження звернень від громадян щодо накопичення відходів завжди перебувають під контролем. Такі проблеми усуваються шляхом ущільнення графіку вивезення сміття та встановленням додаткових контейнерів. Конкретно на цій локації контейнери належать різним підприємствам, тому нагальним є питання їхнього розмежування. Воно наразі вирішується. Слід зазначити, й необхідність у зворотному позитивному ставленні мешканців до роботи підприємства-перевізника. На жаль, реальність така, що більшість громадян у цьому районі, які користуються послугами вивезення сміття, не сплачують за них. Наразі заборгованість становить більш ніж 35 тисяч гривень», – зауважив заступник директора департаменту-начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.

Результат від своїх звернень отримали й мешканці будинку на проспекті Івана Мазепи, 50-А. Тут відновили зовнішнє освітлення у дворі та ремонтують дорогу і тротуар.

«До нас надійшли звернення громадян цього району щодо незадовільного освітлення подвір’я. Наразі тут замінили 5 опор, встановили 10 ліхтарів та змонтували 200 метрів самонесного ізольованого дроту. Тепер у дворі з’явилося освітлення, якого не було протягом багатьох років», – сказав начальник експлуатаційно-технічного району № 2 КП «Міськсвітло» Андрій Алексєєв.

Зі свого боку начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов сказав: «Наразі у дворі будинку на проспекті Івана Мазепи, 50-А замінили бордюрний камінь, протягом декількох днів вестимуться підготовчі роботи для укладання асфальту, а потім ще декілька – на саме укладання. Роботи планується завершити протягом робочого тижня».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook