ГоловнаCуспільство

Як Дніпропетровська обласна рада сприяє боротьбі з коронавірусом (ВІДЕО)

Як Дніпропетровська обласна рада сприяє боротьбі з коронавірусом  (ВІДЕО)

Додаткові виплати для медпрацівників станцій ковідних баз та працівників екстреної медичної допомоги, а також очікування нової хвилі захворюваності на ковід: Дніпропетровщина готується до зростання кількості недужих вже на початку осені. Голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова розповіла про те, як обласна рада сприяє боротьбі з коронавірусом.

«З обласного бюджету регулярно виділяються кошти на виплати матеріальної допомоги медпрацівникам станцій ковідних баз та представникам екстреної медичної допомоги, котрі перенесли недугу: торік на цю статтю витрат заклали 3 млн грн, в лютому 2021 року – ще 8 млн грн, і 6,5 млн грн затвердили на останній сесії обласної ради. Від початку пандемії матеріальну допомогу отримали вже 2190 медичних працівників. Також на останній сесії обласної ради на чолі з Миколою Лукашуком депутати підтримали спрямування 95 млн грн на централізоване придбання медичного обладнання для лікарень» – розповіла Аріна Пустова.

Обов’язково вакцинуватися і не забувати про засоби індивідуального захисту закликав мешканців Дніпропетровщини очільник лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко. За його словами, новий спалах захворювання на ковід-19 медики очікують вже у вересні. В лабораторії медзакладу вже виявили 36 випадків штаму Дельта.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook