ГоловнаCуспільство

Уперше у Дніпрі зареєстрували шлюб за добу

У Дніпрі з’явилася нова адміністративна послуга – реєстрація шлюбу за добу. Її надають у комунальному підприємстві «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» (вул. Воскресенська, 9). Сьогодні, 10 вересня, тут провели перше одруження молодят Дмитра Резника та Анастасії Кузьміної. Повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

«Приємно бути першими, стільки уваги. Загалом вийшло все максимально швидко і просто. Коли дізналися, що у місті запроваджено нову послугу, одразу сюди звернулися. Надали мінімум документів, сплатили за послугу, обрали дату і все – сьогодні наш шлюб зареєстрований», – розповіла Анастасія Кузьміна.

Привітав щойно одружену пару секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

«Приємно вітати перших молодят, які одружилися за новою адміністративною послугою. Попит серед суспільства на неї є. У різних країнах світу «шлюб за добу» теж популярний. Насправді кожен обирає собі як йому до вподоби: чи то традиційна церемонія у РАЦСі з рушниками, короваями чи зовсім швидко удвох. Наше завдання як надавача послуги – якісно і швидко зареєструвати шлюб за добу», – підкреслив представник мерії.

Зі свого боку Олександр Шамов, директор КП «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації», зазначив: 

«При поданні заяви на реєстрацію шлюбу пара надає паспорти громадян України. Якщо був попередній шлюб, то документи, які підтверджують його розірвання. Ця адміністративна послуга є платною – 4 500 тис. грн (у тому числі й державне мито). Молодята самі обирають дату реєстрації шлюбу, тобто не потрібно очікувати своєї черги як в інших державних органах. Окрім того, в одному місці можна одразу подати документи на зміну прізвища у паспорті. Наразі до нас звернулися вже п’ять пар на швидку реєстрацію шлюбу».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook