ГоловнаCуспільство

У Дніпрі День міста завершили видовищним світло-лазерним шоу «Dnipro Light Flowers», що претендує стати наймасштабнішою артінсталяцією у світі

У Дніпрі вечір святкової суботи завершився яскравим шоу вогню, світла та лазерів, а також грандіозною постіндустріальною світло-лазерною артінсталяцією «Dnipro Light Flowers», повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

«Це просто вражає. Аж дух перехоплює!» – коментує дніпрянка Анна. 

Ідея проєкту «Dnipro Light Flowers» — змінити образ міста заводів, адже Дніпро нині стає постіндустріальним центром, каже засновник і дизайн-директор компанії «Expolight» Микола Каблука. Нині артінсталяція охоплює п’ять заводських труб із запланованих тринадцяти.

«Подібних рішень для комплексних інсталяцій, що працювали б без можливості поєднати їх дротами, у світовій практиці немає. Тож це потребувало чималих розробок. Зокрема, від спеціальних датчиків GPS-контролерів, які до мілісекунд пов’язують між собою труби, і через Дніпро пов’язуються з оглядовими майданчиками, де запускається звуковий контент. Писали і софт, і хард частину. Навіть лазери, що дають ефект квітів, потрібно було створювати. Їх зробила команда в Дніпрі. Вони дуже потужні, вдвічі потужніші за всі, що коли-небудь були в Україні», — пояснив Микола Каблука. 

Артінсталяцію задумали ще три роки тому. Її втілюють виключно коштом спонсорів і меценатів. 

«Дніпро живе новим життям. Він дихає. У ньому з’являється все більше нових цікавих місць, які враховують сучасні урбаністичні тенденції — так звані фішки. Сьогоднішнє світло-лазерне шоу є тією інсталяцією, якої раніше не було не лише ніде в Україні, а й, мабуть, ніде у світі», — сказав мер Борис Філатов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook