ГоловнаCуспільство

Використання та охорона земель комунальної власності: у Дніпрі провели перевірку земельної ділянки, яку надали для забудови

Використання та охорона земель комунальної власності: у Дніпрі провели перевірку земельної ділянки, яку надали для забудови

У Дніпрі провели перевірку земельної ділянки комунальної форми власності, яка розташована впритул до житлового будинку на вул. Донецьке шосе, 128. Територія досить давно огороджена парканом. Міська рада надавала цю земельну ділянку землекористувачеві для будівництва. Термін оренди сплив, а роботи так і не відбулися, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«На цю земельну ділянку не зареєстровано жодного чинного договору оренди. І це порушення. Також тут не ведеться капітальне будівництво і немає будівельної техніки. Паркан, який огороджує територію, перебуває за межами сформованої ділянки. Також у департаменті відсутня інформація щодо сплати земельного податку. Це питання буде розглянуто на комісії з визначення розміру збитків, завданих громаді міста», – сказав начальник відділу інформації та моніторингу земель управління земельних відносин департаменту по роботі з активами ДМР Володимир Маслюк.

Матеріали, отримані у результаті перевірки, направлять до управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області, де визначаться із притягненням порушників до адміністративної відповідальності. Інформацію щодо паркану передадуть до відповідних підрозділів міської ради. Якщо його розташування виявиться незаконним, то конструкцію демонтують.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook