ГоловнаCуспільство

З початку року до бюджету Дніпра надійшло 18 мільйонів гривень за місця для паркування

У Дніпрі інспекція з питань контролю за паркуванням фіксує дедалі більше випадків порушень правил паркування й зупинки транспортних засобів. З початку цього року їхня кількість сягнула понад 150 тисяч. Лише у вересні вже 10 тис. порушень, про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

За словами начальниці інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Марії Алейниченко, найчастіше інспектори фіксують такі порушення, як зупинка чи паркування авто під заборонними знаками, паркування машин на пішохідних переходах, перехрестях чи несплата за паркування. Це створює велику небезпеку як для інших водіїв, оскільки зменшується оглядовість, так і пішоходів.

«Постійно проводимо роз’яснювальну роботу, превентивну діяльність: наносимо спеціальну жовту розмітку, яка вказує, що безпосередньо тут заборонено залишати авто. Однак, не усіх водіїв це зупиняє. Водночас спостерігається і позитивна тенденція – водії, які вже притягалися до адміністративної відповідальності, повторно порушують значно менше», – підкреслила Марія Алейниченко.

За грубі порушення правил дорожнього руху з початку року у місті на штраф-майданчик були евакуйовані понад 6 тис. автівок. Щоденно з вулиць забирають від 30 до 50 машин.

Зі свого боку заступниця начальника відділу аналізу і планування доходів бюджету департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Ольга Пашкова зазначила: 

«За вісім місяців поточного року до міського бюджету від адміністративних штрафів надійшло 32,5 млн грн, з них 31 млн грн – за порушення правил паркування. У порівняння з минулим роком ці надходження зросли майже вдвічі. Загалом за січень-серпень 2021-го до муніципального бюджету надійшло 18 млн грн збору за місця для пакування транспортних засобів».

Під час чергової перевірки по вул. Троїцькій, 1 інспектор зафіксував низку порушень.

«Тут є зона з відповідним дорожнім знаком, де заборонено паркуватися, але, як бачимо, авто є. Також серед порушників і автівка, яку водій залишив у місці виїзду з прилеглої території, тобто ближче ніж 10 метрів. Штраф – 680 грн. При цьому діє пільговий період: протягом десяти днів можна оплатити половину цієї суми – 340 грн», – прокоментував головний спеціаліст інспекції з питань контролю за паркуванням Володимир Величко.

Тим часом у місті продовжують упорядковувати паркувальний простір. Його облаштували по вул. Грушевського: автівки паркують у спеціальних кишенях, зберігається вільний доступ до пішохідної зони.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook