ГоловнаCуспільство

Півтори тисячі глядачів за тиждень: яскраве завершення театрального фестивалю «КУТ-30»

За практично тиждень фестивалю Дніпровський академічний театр драми та комедії відвідало майже півтори тисячі глядачів. Ще майже 10 тисяч людей долучилось до онлайн-трансляцій вистав. В рамках фестивалю «КУТ-30» актори з різних куточків країни відіграли п’ять різножанрових спектаклів. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

«Це був перший подібний фестиваль сучасних українських драматургів. Переконана, він дав старт новій традиції і незабаром Дніпро знову прийматиме театралів зі всієї країни. Завдяки «КУТ-30», підтримці Українського культурного фонду й Дніпропетровської обласної ради на чолі з Миколою Лукашуком, актори з Києва, Одеси, Івано-Франківська, Луганська та Дніпра могли спілкуватися, обмінюватися досвідом, відвідувати цікаві майстер-класи. Цей фестиваль залучив до переглядів молодь, познайомив її з сучасною українською драматургією та культурою театру загалом. Такі заходи неодмінно мають регулярно відбуватись на теренах нашого регіону», — сказала радник голови Дніпропетровської обласної ради Наталія Хазан.
В рамках «КУТ-30» глядачі побачили вистави «Саша, винеси сміття» Дніпровського ДрамІКому, «І все-таки я тебе зраджу» Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, «Демони» Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька, «Хлібне перемир’я» трупи Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра. Завершила цикл вистава «Нація» Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка.
«Маю два ювілеї: тридцять років тому я написала твір «Нація» і в 95-й раз на сцені актори відіграли однойменну драму-реквієм. Цей спектакль тут на фестивалі створив атмосферу ворожіння й мольфарства і, гадаю, кожен глядач це відчув. Ми не виховуємо й не моралізуємо, ми розказуємо правдиву й совісну історію й просимо замислитись над подіями, які ми самі ж творимо. Ми — творці своєї держави, а не споглядачі. Дякую організаторам та обласній раді за неймовірний і важливий фестиваль», — сказала авторка вистави Марія Матіос.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook